Meerdere malen kreeg ik dat al te horen: tjonge jonge wat tuig jij je blog toch op als een kerstboom. Is dat wel functioneel? En je blog wordt er trager van. Ik weet het, maar ik vind al die tooltjes zo mooi om te laten zien en uit te proberen.
Maar gisteravond heb ik toch maar weer eens schoon schip gemaakt en een vracht van die scripts weggedaan. Kreeg verdomme mijn blog niet meer gepubliceerd…(en nou niet lachen hè). Vooral de scripts van Technorati om de links van aanderen naar een bepaald bericht te laten en zien en van Feedburner om sitestatistieken te kunnen bekijken  zorgden ervoor dat het hier steeds trager werd. Ook Last.fm, Plazes en LinkedIn a Box heb ik respectievelijk verwijderd of verplaatst. En nu draait het hier weer als een zonnetje en staat mijn blog nu te rebuilden (hè gelukkig doet ie het nu). Het kan natuurlijk ook te maken hebben met performance problemen bij Dreamhost, maar daar ga ik maar even niet van uit.
Dus Fred en Huub, ik heb jullie wijze lessen maar weer eens opgevolgd: KISS voor scripts. En hopelijk gaan die tooltjesbouwers nog eens scripts maken die minder invloed hebben op de performance (of kan dat niet?)
En ondertussen is mijn rebuild van meer dan 2100 postings weer klaar