Afgelopen zaterdag was ik even een soort verslaggever. Met allerlei persmensen, zoals t.v. presentatoren, fotografen en journalisten, mocht ik mee met de D66 campagnestart bij buisleidingenstraat. Tjonge dat was indrukwekkend! Ik wist niet dat er zoveel leidingen onder de grond zaten. We gingen een spreidingskelder in van 15 meter diep, onder het Hollands Diep. Een kunstwerk was het. Een soort viaduct maar dan voor kabels en leidingen. En er wordt vanalles door die leidingen vervoerd. Ongeveer 5000 volle vrachtauto’s per dag!
De plek die we bezochten is onderdeel van de buisleidingenstraat van Pernis naar Antwerpen. En er wordt niet alleen electriciteit e.d. vervoerd. Ook olie en gas wordt op die manier getransporteerd. En nu is er een idee om nog meer door die buizen te transporteren. Want waarom zouden er geen hondenbrokken door kunnen, of bevoorrading van winkels? De presentatie van buisleidingenstraat die we kregen, heb ik online gezet.
Ik mocht er video opnames van maken voor een paar weblogs die ik momenteel in mijn vrijetijd beheer. Daar kun je dus ook de video-impressie van ons bezoek aan buisleidingenstraat vinden.

Een mooie ervaring; zowel het bezoek als het optrekken met persmensen.