Ik zou graag eens wat advies hebben van jullie, mijn lezers, bezoekers, tweeps of anderen. Zoals je kunt zien boven in het menu op mijn blog onder video’s maak ik veel video’s voor HAN Techniek, en dan met name voor Studeer Techniek. Ik doe dat met een Panasonic HD camera (AVCHD). Die video’s staan dan op een SD-kaartje dat ik vervolgens in mijn laptop stop, waarna ik de videofiles (.mts) naar een externe hard disk kopieer en bewerk met Adobe Premiere Pro en exporteer naar .mp4 (full HD, h264).

Ik ben al wat langer aan het kijken naar een iMAC. Daarom wat vragen waar jullie me mee kunnen helpen.

– Wat zijn de voordelen van een iMAC voor bovenstaande toepassing?
– Welke nadelen heeft als ik overstap op een iMAC?
– Werkt een iMAC met die Panasonic HD videocamera?
– Welke software adviseer je voor het bewerken van video op een iMAC? En zitten daar dan ook mogelijkheden in voor “muziek” voor onder de video?
– Zijn mijn oude bestanden (.mp4 h264)  nog wel te benaderen op mijn externe harde schijf?
– Zijn er nog meer zaken waar ik rekening mee moet houden (bijv. om het wel of niet te doen)?

Hopelijk kunnen jullie me wat advies geven.