Ik had gisteren weer zo’n ontmoeting waarvan ik er de laatste tijd nogal wat van heb. Nee, niet de standaard 12 in een dozijn gesprekken. Ik mag me gelukkig prijzen dat ik de laatste tijd heel inspirerende bedrijven, nee mensen, tegen kom. Mensen die vanuit passie, inspirerend bezig zijn met mooie, nieuwe, innovatieve projecten. Zo dus ook gisteren. Ik was door Miriam Kater van Fresh Forward uitgenodigd om eens kennis te komen maken. Dit naar aanleiding van mijn weblog, waarvan ze de berichten via haar abonnementje op email nieuwsbrief ontvangt.
Tjee, wat was dat leuk. Ik kwam in een omgeving terecht die zij de Factory noemen. Een pand waarin allerei ruimtes zijn gecreeërd waarin iets te beleven valt. Zo kwam ik terecht aan de keukentafel, in jawel een heuse keuken! En daar zat naast Miriam ook Jempi Moens, founding partner en Matt van der Poel, cxo (dat zal wel staan voor Chief Expeience Officer 😉 ). Wow man, wat leuk! Ze zaten gewoon te werken aan de keukentafel. Ik voelde me er meteen thuis en had het voorrecht om eens bij hen in die keuken te mogen kijken. Als ik mijn videocamera bij me had gehad, had ik gevraagd of ik dat had mogen filmen, heel bijzonder.
Over Jempie Moens en Fresh Foward heb ik al eens geschreven in een eerdere posting. En natuurlijk kende ik hem via de site van the Experience Economy Center. Het was een bijzonder moment hem nu eens te mogen ontmoeten. Fresh Forward heeft alles te maken met de nieuwe tijdsgeest en experience. Lees maar eens wat ze schrijven:

“Fresh Forward is een adviesbureau voor innovatieve marketing en strategische innovatie. Onze aanpak is fris en doeltreffend. Wij werken met interactieve ontdekkingsreizen en creatieve werksessies. Gericht op zelf ervaren en samen transformeren naar een volgend niveau. Integratie van ratio en emotie, realiteitszin en verbeelding.”

En in hun visie staat heel goed verwoord waar nieuwe marketing over gaat: luisteren, loslaten, samenwerken, verbinden, transformeren, integreren, verbeelden en durven. En als je die visie zo leest: werkelijk prachtig verwoord! En natuurlijk horen daar hele creatieve service/productconcepten bij die ze aanbieden. Als je lees wat zij onder marketing verstaan, tja, that’s different cook guys. Het spreekt mij bijzonder aan. Ze noemen het Forward marketing:

“Echte waarde creëer je door het begrijpen van consumenten behoeften, zowel rationeel als emotioneel, door betrokken te raken en te leren weken met de irrationele dimensies van het menselijke gedrag.”

Met Forward Inspiration boren ze de creativiteit aan die nodig is om uit de tunnel te komen:

“Concurrentiedruk en organisatorische complexiteit leidt er toe dat managers neigen tot een defensieve houding en een korte termijn focus. Te veel managers geloven dat een goed manager zijn, inhoudt: het dagelijkse proces redelijk onder controle hebben. Deze managers hebben het gevoel dat ze het niet kunnen veroorloven om de tijd te nemen om te innoveren, inspiratie op te doen en een solide basis te creëren voor toekomstig succes. Of zelfs om even helemaal uit de dagelijkse operatie te stappen om nieuwe inspiratie op te doen.”

Miriam is bovendien bezit met de nieuwste loot aan de Fresh Forward stam: Beautiful Lives. De website zal binnenkort live gaan en ik zal daar dan uiteraard op terug komen. Het komt er kort gezegd op neer dat ze het leven van mensen in kaart brengen (dat klinkt wel erg meet-en-regel-tijdperk-achtig, maar dat is het zeker niet), om te achterhalen wat drijfveren, emoties e.d. zijn van mensen bij het gebruik van merken e.d. Ze doen dus geen traditioneel marktonderzoek, maar brengen als het ware het ware leven van buiten naar binnen. Tenminste zo zouden traditionele marketeers dat kunne voelen. Eigelijk connecten ze gewoon met het leven van alledag en laten dat op zich in werken. Tja en dat zijn we in een bedrijfscontext allang vergeten. Daar kijken we liever van achter een bureau naar klanten, in plaats van ons te begeven tussen die mensen om te proeven wat er leest. Nou,  Beautiful Lives is zo’n organisatie (in opbouw) die dat dus wel doet. Prachtig!
Ik werd gelijk ook uitgenodigd door haar om eens bij een sessie te zijn van Fresh Forward en daar wellicht ook mijn inbreng te kunnen hebben. Wow man. Dat is pas iets. Ik voel nu al de kriebels van energie over mijn rug 😉
En Miriam, Jempi en Matt, als jullie nog wat aan te vullen hebben op dit verhaal, schroom niet om dat hieronder te doen. Het was een mooie middag en ik feliciteer jullie met de beleving die jullie in Hilversum hebben gecreeërd en rondom jullie merk.
Voor degenen die dit lees en denkt, tjonge, jonge Hans wat zit jij te pluggen man, weet dan dat ik verder (nog) geen binding of belang heb met of in dit bedrijf anders dan dat ik er razend enthousiast over ben geworden

Technorati tags: , , , ,