Martijn nodigde me uit voor een festival, of liever een heuse Nederlandse unconference. Namelijk het Natural Networking Festival, dat op 7, 8, 9 en 10 september in de bossen in Drenthe wordt georganiseerd op de door Staatsbosbeheer verzorgde groepskampeerplaats De Uteringskamp. .
Wat schrijven ze over het programma:

“Het programma van het Natural Networking Festival ontstaat aan de hand van de bijdragen van de deelnemers.”

En dit is hoe het werkt:

Het Natural Networking Festival is gebaseerd op openheid en vrijwilligheid. Als deelnemer aan het festival ben je van harte uitgenodigd om op jouw manier een steentje bij te dragen aan een succesvol festival voor iedereen!.

Waarom daar naar toe? Relax, Play, Brain, Media, Soul. Voor de van 30 euro voor die 4 dagen hoef je het volgens mij niet te laten. Degenen die geregistreerd zijn kunnen een workshop opbrengen.

Overigens is het nog niet helemaal unconference volgens mij, want ik zie wel behoorlijk wat sponsors staan. Maar men is daar in ieder geval helder in.
Ik vraag me nu natuurlijk af of ik daar naar toe wil. Sanne was er in ieder geval al eens. Vreemd dat ik me dat af moet vragen eigenlijk. Kennelijk heb ik nog wat schroom om als deelnemer aanwezig te zijn. Toch eens goed over nadenken hoe dat komt. Komt het omdat het teveel op een vakantie lijkt? Is het de schroom om met onbekende mensen iets van jezelf te geven? Is het het onbekende? Of wil ik liever ‘in control’ zijn? Of ben ik zodanig geconditioneerd dat seminars vanuit de deelnemer altijd op een consumerende manier moeten plaatsvinden als op zo’n actieve manier? Kortom: Martijn, alvast bedankt, maar ik ben er nog niet uit.

Wat vind jij van een dergelijk initiatief? Schroom niet om je ideeën hier neer te schrijven. Misschien kunnen we er zo samen op reflecteren.

Technorati tags: , , , , ,