Technorati tags:

Moderated by Neville Hobson

  • Bertrand Lenotre, Podemus, France
  • Jian Ni, Senior Business Development Manager, Nokia Lifeblog, Finland
  • Olivier Dufour, Founder, Skema, France
  • Roy Lindeman, Partner, Readspeaker, Sweden
  • Gabe McIntyre, Xolo.tv

Session description

Nokia: mobile blogging is nog pril in Europa, maar het plaform is er. In andere delen van de wereld gebeurt het al veel meer. Nokia wil allerlei content beschikbaar stellen aan het mobiele platform.
Videobloggen komt vaak voort uit een artistieke inslag. We zien een demo van Gabe McIntyre van Xolo.tv. Wow, flitsend, mooi, artistiek. Is dit wel bloggen? Volgens hem wel. Hij wil niet lezen, hij is van de video/tv generatie en die ‘ezen’ en ‘schrijven’ op deze nieuwe manier.

He dat is mooi: taggen van stukjes video in een productie. Kijk dat geeft meer mogelijkheden om te zoeken in dit soort content. Mefeedia komt er binnenkort mee volgens Gabe. Nokia werkt er ook aan. Zij willen allerlei metadata beschikbaar stellen aan het mobiele device.
Aan videos zal allerlei informatie toegevoegd worden, zoals metatags. Dan krijg je dus informatie mee waar je wat mee kunt, wat je een nog rijkere content geeft.
Geinig: Gabe gaat ondertussen gewon door met het spelen met zijn videos op het scherm ­čśë
Uit de zaal: Podcast is zo populair geworden door het eendudige mp3 format. Maar bij videopodcasts heeft vele formaten en met mobiele devices wordt het nog erger. Veel te veel formaten. VideoEgg probeert het te converteren naar flash, maar je moet weer wat downloaden. En dat willen we niet. Er moet 1 videoformaat standaard komen. Waarom geen flash? Omdat dat geen enclosures aan kan. Marc Canters wordt er bij geroepen, maar die slaapt weer. Kennelijk kan flash dus wel enclosures aanbieden…..hhmm hoe zit dit? Er komt jammer genoeg nog geen antwoord op.
Neville merkt terecht op dat hem het format niet interesseert als het werkt. En via feeddemon (de beta) werkt het gewoon. Er wordt technisch gezegd dat dat kom door codecs….maar dat wordt me te technisch. Dat snap ik nog niet.
Maar het gaat toch niet om techniek, standaarden e.d.? Het gaat om de content. Ik wil gewoon de video aggregeren en bekijken. De massa wil: shoot and upload (ook via mobiele devices). En dat lukt niet. Allerlei technische hobbels moeten genomen worden.

Check de videobijdrage (is het videopodcast, videoblog?) van Frank met Gabe die zich voorbereidt op zijn panelbijdrage. Kijk zo gaat dat met videobloggen ­čśë Mooi Frank (en Gabe natuurlijk)