Deutsch_bank_research_corporate_blogs_1Deutsche Bank Research heeft 22 augustus een rapport uitgebracht in hun rubriek Economics: Digital Economy and structural change van 8 pagina’s met als titel: Blogs: The new magic formula for corporate communications? (.pdf)
Het feit dat een gerenommeerde bank als deze aandacht besteed aan de mogelijkheden om blogs in te zetten als corporate communicatie is op zich al het vermelden waard.
Het rapport behandelt de opkomst en groei van blogs, de status in Duitsland (zo’n 60.000 blogs), bespreekt de strategische kwesties zoals monitoring, policies en corporate blogs. Daarbij komt ook aan bod of corporate blogs geschikt zijn voor externe communicatie. Immers, een blog moet passen bij de cultuur van het bedrijf, de verwachtingen en resultaten moeten van tevoren afgesproken zijn, er moet duidelijkheid zijn over het format waarin geblogd wordt en juridische consequenties moeten worden gewogen, vooral bij beursgenoteerde bedrijven. Daarnaast moet er voldoende stof tot bloggen zijn en is het linken naar andere sites niet altijd in het voordeel van het bedrijf vanwege een andere profilering. Tot slot wordt er op gehamerd dat er blogging policies komen.
De conclusie van het rapport is dat er mogelijkheden zijn voor een CEOblog en een customer relationship blog. En zeker ook voor het bloggen als intern communicatiemiddel. Als bovengenoemde zaken goed in kaart zijn gebracht.
Het rapport eindigt met een epiloog van de managing director Norbert Walter van Deutsche Bank Research waarin hij oproept te gaan bloggen. Hij zegt: "Good examples in practise are just as important as a corporate blogging guide. Let’s get blogging!"

Technoratie tags:, , ,