Hhhmm, Fred let altijd goed op. Zo meldde hij dat hij ineens mijn posting over statistieken in iTunes binnen kreeg. Tja, op zich kan dat natuurlijk wel, want er zit een mp3 bijlage in, maar ik had de posting niet aan de categorie Podcast toegevoegd en het was ook niet mijn bedoeling om die posting in iTunes te krijgen. De podcast categorie bevat de podcastfeed die ik wil gebruiken voor alle podcast-dingetjes. Nu blijkt dat ik destijds dus mijn normale feed aan iTunes heb toegevoegd. Ja wist ik veel in die tijd smile_regular. Ik moet nu dus mijn feed in iTunes vervangen en dat is nog niet zo makkelijk. Je kunt er als eigenaar van je feed, namelijk niet bij. Vreemd. Wat ik wel gevonden heb is dat je met de de tag: <itunes:new-feed-url> dat zou moeten kunnen doen. Dat kun je lezen op de supportpagina van iTunes. Dus heb ik even mijn feed aangepast en die tag met de nieuwe url in de template geplakt. Moet je kennelijk een paar dagen laten staan, zodat iTunes die tag ziet en dan je feed aanpast. Ik ben benieuwd.
Voor de volledigheid vermeld ik hier nog even mijn podcastfeed. Die kun je natuurlijk ook handmatig in iTunes plakken en die andere (als dat de feed van mijn weblog is) weggooien.

Update1: dat ging dus niet goed. De tag van iTunes werd niet herkend. Na toevoeging van:
<rss xmlns:itunes=”http://www.itunes.com/dtds/podcast-1.0.dtd” version=”2.0″> werkte het wel.
Nu maar kijken wat er gebeurt.

Update2: nee dus. Dat werkt niet. Als ik die regel hierboven toevoeg wordt de feed niet meer gevalideerd en dus niet in feedburner toegevoegd. Als ik die regel weglaat wordt de iTunes tag niet herkend.
Iemand een idee?
Update3: ik heb de namespace regel wat aangepast. Dwz het gedeelte in de bestaande regel ingepast. De feed wordt nu wel gevalideerd en is kennelijk dus nu ok. De iTunes tag new-feed-url staat er ook in. Dus nu zou het goed moeten gaan. Kijken dus of iTunes het oppakt.
Update4: ha, het werkt al. Ik heb even in iTunes mijn Hans on Experience podcast bijgwerkt en zie nu ineens Podcast on Experience staan. Dus die is nu goed. Wil je ook even op podcast bijwerken klikken? Dan heb je dus de correcte feed.
Update5: Samengevat: wat heb ik nu gedaan?
1. <itunes:new-feed-url>http://feeds.feedburner.com/HansOnExperiencePodcasts</itunes:new-feed-url> in mijn template van de RSS feed toegevoegd, om iTunes te laten weten dat de webfeed veranderd is.
2. xmlns voor iTunes toegevoegd aan dezelfde template van de RSS feed. De regel ziet er nu zo uit:
<xmlns:wfw=”http://wellformedweb.org/CommentAPI/” xmlns:itunes=”http://www.itunes.com/dtds/podcast-1.0.dtd”&gt
3. De template van de RSS feed opnieuw opgebouwd.
4. Feedburner gepinged, zodat de feed met de toevoegingen werden geupdated.
5. iTunes doet de rest en gaat de nieuwe feed gebruiken. De update gebeurt zelfs automatisch (meldde Fred).
6. Na enkele dagen kan de xmlns regel er weer uit, evenals de iTunes tag.