CTX heeft onderzoek gedaan onder 100 mensen (tussen de 15 – 25 jaar) op 5 Januari 2005 in de UK, Benelux, Italië en Spanje naar de tijd dat jongeren achter hun beeldscherm zitten.
Europeanen hebben tijdens de kerstvakantie net zoveel tijd achter een televisie- of computerscherm doorgebracht als met hun naasten.
Uit een onderzoek dat werd gehouden door beeldschermenspecialist CTX bleek………..


dat de ondervraagden* gemiddeld ruim twee uur per dag achter de computer hebben gezeten, drie en een half uur TV hebben gekeken en minder dan zes uur met hun familie en vrienden hebben doorgebracht.
Eén op de vijf ondervraagden gaf zelfs toe dat ze de tijd achter de computer gebruikten om te ‘ontsnappen’ aan hun familie of huishoudelijke taken, zoals afwassen.
De resultaten laten zien dat jongeren meer tijd achter een beeldscherm doorbrengen dan ooit. Ze geven de voorkeur aan online shoppen, mailen met hun vrienden en surfen op het web boven de traditionele invulling van de feestdagen.
Omdat veel jongeren liever achter de computer zitten dan tijd doorbrengen met hun familie, zijn de resultaten van het onderzoek zorgwekkend. Al deze ‘computertijd’ kan ervoor zorgen dat jonge Europeanen last krijgen van hun ogen, hoofdpijn en zelfs rugpijn als gevolg van hun zithouding.
Marlies Smeenk, Marketing Manager Europe bij CTX adviseert beeldscherm-junkies: “Mensen die zo veel tijd achter een computerscherm zitten in hun vrije tijd zouden moeten investeren in de juiste technologie om de ervaring zo plezierig mogelijk te maken.”
“Platte beeldschermen met beeldscherm-coating en verstelbare mogelijkheden zorgen voor meer comfort tijdens het computergebruik”, vervolgt Smeenk. “Veel mensen hebben deze apparatuur wel op hun werk maar denken er niet over na om het thuis ook te gebruiken. Echter, als mensen veel tijd doorbrengen achter hun thuiscomputer, horen zij hun gezondheid prioriteit te geven. Zij hebben een monitor nodig die voorzien is van de nieuwste beeldtechnologie om oogklachten te voorkomen en de juiste kijkhoek en hoogte heeft voor extra comfort.”
bron: www.persberichten.com