Dag 2 had ik Erno Hannink op bezoek. De avond ervoor zijn we wezen eten in hetzelfde restaurant waar Erik van Roekel enthousiast over was: Marebo. Een heerlijke 2 persoons argentijnse schotel. Met van alles en nog wat. Maar wat nog fijner was het uitermate boeiende en diepgaande gesprek dat ik met Erno had. En dat ging niet over bloggen, web2.0, nee zelfs niet over PaceBlade (nou ja af en toe tussendoor dan). Nee dat ging over het leven, keuzes maken, veranderingen in de samenleving, bedrijven, persoonlijke drijfveren. Heerlijk, om zo weer eens met iemand te praten.
’s Ochtends zijn we na een eenvoudig ontbijtje met de auto naar de CeBIT gereden. Ik wilde nl. vanaf de beurs naar huis rijden in de middag. De afstand tot het beurscomplex was ongeveer 8 km, dus prima te doen. Ook geen file, dus dat schoot lekker op. Erno ontdekt onderweg nog een aangereden vos in de berm!

Op de beurs aangekomen werden we opgewacht door Rene Vlak, die Erno en mij voorzag van koffie. Hij vertelde over het feest dat de avond daarvoor op de stand van Tulip had plaatsgevonden. Erg gezellig en druk. Ondertussen kreeg Erno nog de nodige gadgets uitgereikt voor hemzelf en zijn kinderen. Zoals een 1gb usb stick van Tulip!
Na wat uitleg over PaceBlade en mijn rondleiding over de stand, ging Erno enthousiast en professioneel aan de slag met de EasyBook.
Wat ik opvallend vond, is dat hij het bluetooth toetsenbordje aan de kant schoof, om te ervaren hoe het is om met een online toetsenbord te werken. Kijk dat is nog eens de knop om zetten. Ik kan zelf nog niet goed wennen aan het feit dat onze interactie met de pc een heel andere zal gaan worden, waarbij het input device ook zal gaan veranderen.
De nieuwe generatie heeft daar niet zo’n problemen mee. Rene Vlak vertelde dat zijn kind niet om een toetsenbord vraagt als je het een tablet pc geeft. We, uh nee laat ik voor mezelf spreken, ik ben geprogrammeerd om met een fysiek toetsenbord te werken.
Erno heeft de EasyBook echt aan een duurtest onderworpen maakte diverse aantekeningen onderweg, zette foto’s over en plaatste daarna alles op zijn usb stick. Toen hij terug kwam, was hij toch meer dan 2 1/2 uur weggeweest en deed de tablet het nog steeds op de batterij. Ik moet er wel even bij zeggen dat hij de videocamera en fotocamera die standaard op het systeem zitten niet gebruikt heeft om batterijen te sparen.
Kortom: ik vond het mooi te zien hoe iemand met een dergelijk systeem kan werken. Je leest zijn review overigens op zijn weblog.
Ik vond het een geslaagde avond en dag. Alhoewel de afloop voor mezelf wat minder was ­čÖü