Technorati tags: , newlevel.nl,

Een tijd terug was ik betrokken bij een projectje van NewLevel.nl. Wellicht heb je dat destijds gelezen. Je kunt het nog terug lezen onder Experiment weblog in de klas. Chris gebruikte een weblog om zijn ervaringen bij te houden en de cursisten extra informatie te geven buiten de cursus om. Een interessant experiment.
Nu gaat NewLevel.nl verder met het inzetten van een weblog. Het is de bedoeling dat er een blended cursus samengesteld wordt met als onderwerp Microsoft SQL Server, waarin de weblog ook een plaats krijg. Blended learning bestaat uit diverse componenten, zoals e-learning via het internet, klassikale sessies, een boek en wellicht support in de vorm vragen kunnen stellen.
De weblog zal ingezet gaan worden als communicatiemiddel tussen de trainer en de cursisten. En natuurlijk tussen cursisten onderling.
Ik ben bij dit project betrokken en zal diverse nieuwe media in gaan zetten in dit traject, zoals mijn eigen weblog, podcast interviews met de mensen die het traject op hebben gezet en uitvoeren en hopelijk wat cursisten, screencasts, online archieven en natuurlijk de SQL training weblog. Natuurlijk zal ik hier regelmatig verslag doen van mijn bevindingen en de nodige links doorgeven van al dat moois!
Microsoft heeft zeer enthousiast gereageerd op dit initiatief. En
volgens hen is NewLevel.nl een van de eerste trainingsinstituten die
dit zo aanpakt. Dit wordt denk ik een mooie case.