DavideonBron: SURF
In januari is de publicatie ‘Davideon, een wereld in beeld en geluid’ verschenen. Het handboek bevat onder andere persoonlijke reflecties van docenten op hun ervaringen binnen het SURF pnderwijsvernieuwingsproject Davideon. In de publicatie zijn ook uitgebreide cursusbeschrijvingen en een onderwijskundige beschouwing over de mogelijkheden van audio en video via het internet opgenomen.
Het Davideon-project, een samenwerkingsverband van de opleidingen geschiedenis, journalistiek en mediastudies aan de Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit van Amsterdam en Windesheim Zwolle, maakt sinds twee jaar via streaming media gebruik van collecties uit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De belangrijkste doelstelling van het
Davideon-project is te experimenteren met nieuwe onderwijsvormen. Het project heeft als doel de resultaten te delen met andere docenten. Begin februari 2005 wordt bovendien de geheel vernieuwde website van Davideon gelanceerd. Een voorproefje van wat daar te zien en te horen is (vereist Windows Media Player).
Meer informatie over Davideon is te vinden op de SURF-website:
http://www.surf.nl/davideon