Select Page

We leven in een tijd van trendbreuken!

Wijffels
“We leven in een tijd van trendbreuken. Het basismateriaal voor de vormgeving van de samenleving is veranderd, en we moeten vormgeven aan die veranderingen. We bevinden ons in een nieuwe fase van de bewustzijnsontwikkeling van de mensheid. Een sprong die misschien wel gelijk is aan de Verlichting. Sinds het einde van de 19e eeuw is de mensheid geëmancipeerd op de rug van de toenemende welvaart. Dat heeft ertoe geleid dat mensen nu zich veel meer bewust zijn van hun individualiteit en hun verantwoordelijkheid. De globalisering is daar een uitingsvorm van. We zijn ons mondiaal bewust van wat er gebeurt: de foto’s van de Amerikaanse soldaten die Irakezen martelen heeft bijna iedereen op de planeet wel gezien. Dat kan door de ICT-revolutie. De moderne communicatiemiddelen zijn uitgevonden om het bewustzijn van onze individualiteit te faciliteren. Door dat bewustzijn zijn mensen zich ook gaan realiseren dat ze zelf hun leefomgeving kunnen beïnvloeden. De globalisering gaat dus gepaard met lokalisering.”
Dit is een gedeelte uit een toespraak die Herman Wijffels (voorzitter van de SER) heeft gehouden op 12 mei. De heer Wijffels is voorstander van dienend leiderschap. Zijn ideeën zijn zeer de moeite waard om te lezen. Mede ook omdat ze een fundamenteel andere kijk op de samenleving geeft.
Download Toespraak Leiderschap in de 21e eeuw (.pdf)
Voor degenen die een mooie uitzending over dienend leiderschap willen zien, kan ik onderstaande video-stream van harte aanbevelen. Daarin leggen de heer Wijffels en Voerman perfect uit waar het allemaal om draait en wat komende tijd in het kader van leiderschap, maar ook veranderend mensbeeld belangrijk gaat worden. Het vormt samen met de trends van Emotiemarkt en dergelijke een completer beeld van wat er gaande is.
Voor de videostream is wel RealPlayer 8 Basic nodig (gratis).
Uitzending over Dienend Leiderschap met Herman Wijffels en Ed Voerman.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

 1. Hans on Experience

  Dienend Leiderschap: mensen om je heen groeien

  In Management Scope van deze maand staat een zeer boeiend artikel met diendend leider Ed Voerman van UTS Voerman groep. Ik heb het genoegen gehad hem een paar keer te mogen ontmoeten en heb verslag mogen doen van het symposium van de Stichting Servant …

  Antwoord
 2. Hans on Experience

  De samenleving moet op zijn kop

  Dat is wat Herman Wijffels afgelopen vrijdag in een interview in de NRC betoogt. En: besturen van bovenaf is vaak niet goed genoeg meer. Een mooi verhaal waarin hij treffend de veranderingen aan geeft die er momenteel plaatsvinden en nog…

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This