Select Page

Oplossing Web Outlook Access in Firefox

Web Outlook Access Light?
Gisteren zal ik ineens een ander inlogscherm in mijn HAN Web Outlook Access (WOA) waarmee ik mijn mail via internet lees. En daarbij stond een vinkje bij de optie dat ik WOA light gebruik. Dat vinkje kon niet uit.

Web Outlook Access in Firefox standaard als light versie
Ik wist niet dat er een lightversie was en dat ik die gebruikte. Ik vond wel dat WOA weinig flexibel was. In de uitleg die bij het vinkje stond bleek dat als je iets anders gebruikt dan Internet Explorer (IE) je dan automatisch de lightversie gebruikt. Tja en ik gebruik Firefox (FF).

Twee browsers?
Toen ik WOA opstartte in IE bleek ik inderdaad een rijkere omgeving te krijgen van WOA waarin ik veel meer mogelijkheden had. Zou ik vanaf nu dus weer 2 browsers moeten gaan gebruiken? Geen handige situatie natuurlijk.

Probleem voorgelegd in Twitter
Dus maar even de vraag gesteld in Twitter en prompt kreeg ik reactie terug via Twitter van @ahcvandinter.

Internet Explorer Add-on voor Firefox
Hij schreef dat er een add-on voor een Internet Explorer tab in Firefox is. En na installatie bleek dat mooi te werken. Firefox start dan een tabblad op waarin je programma dan in IE draait. Je moet dan nog wel even rechtsonderin je browserscherm op het FF icoontje klikken om dat programma standaard op te laten starten in een IE-tab. Ik heb dat ook gedaan, omdat ik een icoontje van WOA boven in mijn navigatiebalk heb staan.

Mooi voorbeeld van Twitter-hulp
Antoine van Dinter is dus niet alleen bedreven in de Franse taal, maar ook in dit soort trucs. Bedankt Antoine! En weer een mooi voorbeeld van hoe Twitter kan werken. Je stelt een vraag voor een probleem en je krijgt een antwoord met een oplossing. Geweldig!

Daarna hadden antoine en ik nog een conversatie via Twitter waarin hij me allerlei tips aan de hand deed om FF nog sneller te maken.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

4 Comments

 1. René Wouters

  Ik zie vaker vragen op Twitter voorbij komen en bijna even zo vaak komen de antwoorden kort daarna al binnen. Twitteren is dus een ideale manier om snel een breed publiek te bereiken en waar de kans groot is, de gewenste informatie snel te verkrijgen. Dit was er een goed voorbeeld van.

  Antwoord
 2. Antoine van Dinter

  Hans, heb je ook al resultaten bemerkt met de tweaks voor Firefox. Is Firefox nu ook sneller geworden?

  Antwoord
 3. Hans Mestrum

  @antoine nee niet echt. Wordt er eerder langzamer van. Soms lijkt het wel of het een freeze is. Er gebeurt dan niets.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This