Web Outlook Access Light?
Gisteren zal ik ineens een ander inlogscherm in mijn HAN Web Outlook Access (WOA) waarmee ik mijn mail via internet lees. En daarbij stond een vinkje bij de optie dat ik WOA light gebruik. Dat vinkje kon niet uit.

Web Outlook Access in Firefox standaard als light versie
Ik wist niet dat er een lightversie was en dat ik die gebruikte. Ik vond wel dat WOA weinig flexibel was. In de uitleg die bij het vinkje stond bleek dat als je iets anders gebruikt dan Internet Explorer (IE) je dan automatisch de lightversie gebruikt. Tja en ik gebruik Firefox (FF).

Twee browsers?
Toen ik WOA opstartte in IE bleek ik inderdaad een rijkere omgeving te krijgen van WOA waarin ik veel meer mogelijkheden had. Zou ik vanaf nu dus weer 2 browsers moeten gaan gebruiken? Geen handige situatie natuurlijk.

Probleem voorgelegd in Twitter
Dus maar even de vraag gesteld in Twitter en prompt kreeg ik reactie terug via Twitter van @ahcvandinter.

Internet Explorer Add-on voor Firefox
Hij schreef dat er een add-on voor een Internet Explorer tab in Firefox is. En na installatie bleek dat mooi te werken. Firefox start dan een tabblad op waarin je programma dan in IE draait. Je moet dan nog wel even rechtsonderin je browserscherm op het FF icoontje klikken om dat programma standaard op te laten starten in een IE-tab. Ik heb dat ook gedaan, omdat ik een icoontje van WOA boven in mijn navigatiebalk heb staan.

Mooi voorbeeld van Twitter-hulp
Antoine van Dinter is dus niet alleen bedreven in de Franse taal, maar ook in dit soort trucs. Bedankt Antoine! En weer een mooi voorbeeld van hoe Twitter kan werken. Je stelt een vraag voor een probleem en je krijgt een antwoord met een oplossing. Geweldig!

Daarna hadden antoine en ik nog een conversatie via Twitter waarin hij me allerlei tips aan de hand deed om FF nog sneller te maken.