Select Page

Experience: Ruik jij het merk al?

5 senses

Millward Brown heeft onderzoek gedaan naar het effect van de zintuigen op het merk en de loyaliteit van klanten bij een merk. Uit de studie blijkt dat merken die een beroep doen op alle zintuigen een sterke identiteit hebben en relevante en inspirerende waarden vertegenwoordigden.

De conclusies:
– People who recalled multiple senses for a brand were more likely to think that it was important to choose a specific brand than those who did not.

– Across all of the brands surveyed, sight tended to play a supporting role to the other senses.
– Taste, touch and smell are intimately involved in creating a great brand experience and continued loyalty.
– Nearly a third of consumers surveyed claim the ability to distinguish one car brand from another by the sound of their doors closing.
– Sight does not have a significant relationship with experience across the brands studied, but wields influence through creating perceptions of leadership and clarity.

– Sensory synergy is achieved when all senses work to a common theme.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Trackbacks/Pingbacks

  1. DMplaza - [...] waarden vertegenwoordigden.Direct Mail is het medium bij uitstek om alle zintuigen aan te spreken.Lees meer……

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This