Select Page

Eerste bijeenkomst van de Electronica Usergroup Arnhem

Ramon Snellink, student aan de HAN Informatica, Media en Communicatie stuurde me een email van de eerste bijeenkomst van de Electronica Usergroup op 13 april aanstaande. Hij en Adriaan Wormgoor hebben het initiatief daartoe genomen. In het kort gaat deze club eens in de zoveel tijd in een informele sfeer leuke electronische toepassingen maken. Hieronder informatie in een email van Adriaan zelf.

Hallo allen, 

Een aantal van jullie weten al waar dit over gaat maar sommigen ook niet.  Laat ik daarom aan het begin beginnen:
Ik: Mijn naam is Adriaan Wormgoor, afgestudeerd interactie ontwerper, freelance Flash programmeur en oprichter van FourceLabs, een gamebedrijf wat gameinstallaties maakt waarbij digitale gaming en ‘offline’ spelletjes spelen naadloos in elkaar over gaan. 
Het idee: Wat mij leuk lijkt is om een usergroup in Arnhem te starten waarbij geinteresseerden in electronica, interaction design, architectuur, programmeren, mode, 3d design en eigenlijk alles wat een snijvlak van al die disciplines samen zou kunnen zijn elkaar kunnen tegenkomen en informatie uitwisselen of gewoon geïnspireerd raken van elkaar ideeën en/of projecten.
Voorbeelden: Denk bijvoorbeeld aan een systeem waarbij tijdens het koken met handgebaren de iPod kan worden bediend, een afstandsbestuurbaar autootje ombouwen zodat het via een web-interface kan worden bestuurd, of lampje op je fietsbel wat gaat knipperen wanneer de telefoon in je rugzak af gaat. 
Aan de voorbeelden te zien gaat het zeker niet altijd om de perfecte oplossing, meer dat er een nieuwsgierigheid is en dat je het gewoon wilt zien werken voordat je weet wat je eraan hebt!  Je weet echter niet altijd waar je moet beginnen, je loopt simpelweg vast in je proces of je bent zo trots op je product dat je er graag iets over wilt vertellen.  Dan ben je maar wat blij dat er een plekje is waar je terecht kunt, en dat is waar het om draait bij de electronica usergroup Arnhem!
Wanneer: De eerste bijeenkomst is op maandag 13 april 2009.  We beginnen om 20u en het zal zichzelf wijzen wanneer we er een eind aan willen breien.
Waar: De ruimte wordt beschikbaar gesteld door OK-Parking (waarvoor hulde). Zij zijn gevestigd aan de Statenlaan 8, 6828 WE in Arnhem.  Het is een oud gymnasiumgebouw en hun kantoor is op de 1e verdieping, kamer 1.01.  Er is een parkeerplaatsje op het plein achter het gebouw waar je een paar auto’s kunnen staan maar parkeren in de straat is gratis dus dat moet wel goed komen lijkt me.
Verder…. De aard van deze bijeenkomsten is erg low-key en vrijblijvend, we zijn allemaal gelijken.  Er is zeker geen sprake van een hierarchie.  Voor nu is het uit noodzaak wel handig dat ik mij als vraagbaak/aanspreekpunt opwerp maar in de loop der tijd wil ik een simpele website en een mailinglijst in het leven roepen waardoor iedereen naar hartelust dwars door elkaar heen kan kletsen.  Mijn idee voor de eerste bijeenkomst is om een rondje te doen om iedereen zichzelf te laten voorstellen en om met z’n allen te kijken wat voor ons handig is (kwa site, mailinglinst, dagen voor bijeekomsten, etc).  Als je hardware/software projectjes hebt die je zou willen laten zien: TOP!  Meenemen die handel, leuk!
Ik hoop jullie volgende week maandag te zien en mocht je vragen hebben, schroom niet contact met mij op te nemen.
Groetjes,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

3 Comments

 1. Ramon Snellink

  Bedankt voor de post! Hopelijk kunnen we mensen uit verschillende disciplines warm maken voor deze club. 🙂 Mij lijkt het in ieder geval erg leuk en leerzaam om met mensen van de meer technische opleidingen leuke projecten te starten. Het gaat vast heel gezellig en leerzaam worden!
  Binnenkort zullen we een website/blog oprichten, zodat we iedereen goed op de hoogte kunne houden
  Als er mensen vragen hebben, kunnen ze bij Adriaan of mij terecht.

  Antwoord
 2. Chris Dorna

  Dit lijkt me een erg leuk initiatief. Ik ben de 13e helaas verhinderd maar ik wil wel graag op de hoogte worden gehouden.

  Antwoord
 3. Rob van der Heijden

  Zijn er nog bijeenkomsten? Ik ben op zoek naar mensen die mij kunnen helpen met een besturing van een onderwaterrobot.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This