Select Page

YouTube in echte High Definition

YouTube in echte High Definition

Het was even puzzelen, maar nu toch gevonden. YouTube weergave in HD in mijn blog. Het geheim zit in de fmt=22 toevoeging aan de embed code. Dat is nog handwerk, maar dan heb je ook wat.

Bestand met code downloaden

En zie het resultaat. Ik heb de afmetingen van 630×380 zoals in de code in het tekstbestand teruggebracht naar 550×335 omdat dat hier beter past. 630 is te breed hier.
Enige probleem is nog het plaatje dat dat niet in de juiste grote weergegeven wordt, maar de video is prachtig (als je het kunt bekijken tenminste, want je hebt een stevige bandbreedte nodig en een zware pc). Het ging er mij maar even om te kijken of die HD kwaliteit er echt is in YouTube. Nu moeten ze het nog in een acceptabele performance zien te krijgen. Op mijn laptop draait het prima (dual core) en maar op mijn desktop is het niet voor uit te branden (pentium 2)Naar YouTube voor een Full Screen HD view.

Voor ‘gewone’ hoge kwaliteit (dus geen 720p) kun je deze code generator gebruiken. Die voegt fmt=18 op de juiste plaats toe.

Hoe is de snelheid en de kwaliteit bij jou?

UIpdate: de settings die ik gebruikt heb voor deze video vind je in dit plaatje en dit plaatje. Ik heb begrepen dat de bitrate boven 5000 moet staan wil je echt HD krijgen en het is verstandig deinterlace aan te zetten als dat kan. Bij mij moest dat omdat ik 1080i heb opgenomen.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

6 Comments

 1. Pierre

  Ah, dan had ik het gisteren niet goed begrepen. Ik had gehoord dat het voor een beperkt aantal video’s mogelijk was, maar niet begrepen dat het voor elke video die minimaal die resolutie heeft mogelijk is.
  En inderdaad, zodra je de video vanaf YouTube schermvullend probeert weer te geven gaat het ook op mijn laptop niet echt heel erg vloeiend en dan gaat het effect natuurlijk weer helemaal teniet.
  Maar hier embedded ziet het er heel strak uit.

  Antwoord
 2. Thomas

  Mijn kwaliteit is geweldig, maar beeldverversing, ho maar! Ik zie een schokkende Sander, maar ik denk dat dat door mijn processor komt, die loopt helemaal vol. De videokaart is namelijk heel goed. Op mijn computer (met Intel Celeron 2.40Ghz) is de verversing heel slecht, maar op mijn notebook (met Intel Celeron M 1.60Ghz) is als de video gedownload is de beeldverversing best goed. Het is mij alleen zelf nog niet helemaal gelukt om iets in High Defenition te maken…

  Antwoord
 3. Thomas

  Ik ben intussen gewisseld naar een Core 2 Quad, dus ik dacht ik zal ff opnieuw reageren. Soo! Dat draait goed! :O Het ziet er prachtig uit, en de beeldverversing is zoals ie hoort, ook op fullscreen! :O

  Antwoord
 4. Hans Mestrum

  ha die Thomas, leuk dat je weer eens hier een reactie achter laat. Hoe gaat het op school? Je weblog is de moeite waar zeg. Prachtig. Je schrijft over zeer interessante zaken. Ik ga hem in de gaten houden.
  Doe iedereen de groeten.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This