Select Page

Qumana: blogtool

Ik lees net bij Ton Zijlstra over de nieuwe features van Qumana en hoe hij met deze blogtool werkt. Vooral het drag en drop principe van allerlei bronnen naar de blogtool en de mogelijkheid om Technorati tags met 1 klik aan te kunnen maken lijken me handig. De tool is gratis dus ik heb het meteen maar eens gedownload van de Qumana site. Eens kijken hoe het werkt. Je kunt in ieder geval offline werken en je posting bewaren. Maar dat kan BlogJet ook. BlogJet gebruik ik al een tijdje niet omdat er wat problemen zijn af en toe.
Deze posting heb ik dus in die blogtool aangemaakt. Wat ik nu mis is de mogelijkheid van html bekijken en het pingen van de nodige diensten. Maar misschien heb ik nog niet goed genoeg gekeken. Het drag en drop moet ik nog uit proberen. Wel handig lijkt me dat je een tabel kunt maken. Dat zit niet in TypePad. Het invoegen van plaatjes geeft veel meer mogelijkheden als in TypePad. Dat moet ik dus ook nog eens uitproberen.
Eerst dit maar eens posten en kijken hoe het er dan uitziet op mijn blog en in TypePad. Mocht het er dus nu anders uitzien dan normaal dan weet je hoe dat komt.
Zijn er nog meer mensen die deze tool gebruiken?
 
Technorati Tags :

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

1 Comment

  1. Wannes

    RSS gewijs kreeg ik gisteren de meldinng dat er iets als Qumana bestaat. Eventjes gekeken en ja hoor. Wat ik al een hele tijd hoopte, bleek waar te zijn! Er zijn ook blogtools voor Blogger! Waarschijnlijk zijn er nog andere, maar die heb ik niet gevonden dan wel gezocht. Maar deze doet perfect watik ervan verwacht. Tot nu toe. Want ik verwacht af en toe wel een berichtje à la “cannot connect”. Maar voorlopig dus niet.
    Ach, we zien wel. Alvast bedankt voor de melding!

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This