Select Page

Debbie is right about corporate speak

Debbie Weil has a great blog called BlogWrite for CEOs. She is also writing a book. All coporate stuff, all formal things. And now she is asking herself, Why being so formal, writing in corporate speak? Why such long sentences? And I thingk she’s right! I feel the same. If I write about formal topics it is difficult to have your personal tone. Hé you want to make things clear you know! You want to make you point huh. Duh! Why in such a written language like a book. A blog is not a book! Gues what. It is also not speaking to one anthoter face to face. Actually it is both. A blog is somewhere in between written and spoken language. Ahh that could be the reason that I find it difficult to set the tone of voice.

Great Debbie! Your message to self:  "So Debbie, listen up… cut the corporate-speak on your blog and just… say it."

I also  could give this a try. So if you see me experimenting with my tone of voice? Now you know. First I start reading the slides Debbie posted on. And oh by the way, this posting was also some experiment. Did you notice it? Hope so. Let me know.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This