Select Page

the Net Generation

NetgenNet_generationDe e-learning themasite is een bron die ik vaak en graag lees. Vaak staan er interessante artikelen op. Je zult er vandaag ook een paar tegen komen in mijn del.icio.us links. Daarnaast staan er prachtige dossiers op de site die de moeite meer dan waard zijn.
Speciale aandacht nu even voor een e-book: Educating the Net Generation, dat gratis te downloaden is. Wim Veen hoogleraar aan de TU Delft heeft een prima recensie gemaakt van het boek. De net generatie is geboren tussen 1982 en 1991. De generatie
die nu 14 jaar is, heeft nog geen naam en wordt daarom maar de Ne(x)t
Generation genoemd. Het is niet alleen interessant om te zien hoe het onderwijs zich transformeert, maar ook om een tijdsbeeld van deze jongeren te krijgen. Klik maar eens op het schema rechts voor een vergelijking tussen de diverse generaties. In het artikel van Wim Veen wordt ook gelinkt naar een prachtige videostream met slides met dezelfde titel en van de schrijfster van dit boek: Diana Oblinger. Mooi materiaal het ontzettend veel interessante gegevens om eens goed voor te gaan zitten (45 minuten)! Je zult d links ook in mijn del.icio.us postings tegen komen. Aanbevolen.

Technorati tags:

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

  1. Katinka van den Brink

    Hans, bedankt voor al je tips om mijn eigen weblog professioneler te krijgen. En die videostream met mevrouw Oblinger is een genot om naar te kijken c.q. luisteren. Afstandsonderwijs…
    Groet Katinka

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This