Ode_80Ik kreeg de nieuwsbrief van Ode weer binnen. Dat is altijd een verademing tussen de vele platvloerse rommel die je je mailbox (en RSS reader) krijgt ingeduwd. Alhoewel je de RSS feed natuurlijk snel kunt verwijderen en een abonnement op een nieuwsbrief op kunt zeggen. Ja daar ben ik deze week dan ook eens flink mee begonnen. Ik heb me geloof ik voor meer dan 10 emailnieuwsbrieven afgemeld. Hè dat voelt goed. Mijn RSS reader heb ik ook eens flink door elkaar geschud zodat daar ook minder ‘in hangt’ aan goed bedoelde, maar nooit door mij gelezen spul.
Maar nu terug naar Ode. Ode gaat deze keer over leiderschap. En dan vooral vrouwelijk leiderschap. Lees het artikel: Het nieuwe gezicht van leiderschap maar eens. Mooi! Ook hier weer die balans. De balans tussen man en vrouw. Tussen de kwaliteiten van de man en vrouw op het gebied van leiderschap.
Nog een interessant artikel: Vrouwen zijn voorzichtig met het leven, omdat zij het leven maken. Hierin vraagt Jurriaan Kamp zich af waarom er geen echtparen aan de macht staan:

"…het echtpaar van financiën, het echtpaar van buitenlandse zaken. Een
man én een vrouw die samen leiding geven en die ervoor zorgen dat alle
belangrijke menselijke kwaliteiten en behoeften aan bod komen als
besluiten worden genomen."

Ja dan wordt je even stil als je deze artikelen leest. Waarom is dat eigenlijk zo? Ik bedoel dat mannen de macht hebben en dat we die niet delen?  Natuurlijk je kunt er de hele geschiendenis wel bij halen om dat te verklaren, maar waarom gaan we er dan mee door? Waarom doen we het morgen, nee vandaag, niet anders? Eigenlijk hebben we maar halve leiders….