Select Page

Waar gaat het naar toe volgens Ton?

Ton Zijlstra sprak op de 2e business blog meeting en zei daar interessante dingen. Hij benadert de zaken niet als geisoleerde fenomenen, maar als samenhangend. En daarbij is kennis en alles wat daarmee samenhangt zijn specialisme. Hij ziet weblogs en wiki’s ook als geheel, of liever als onderdeel van een groter geheel. Van de context. Hij verwijst daarbij ook graag naar David Snowden: maak als kenniswerker contact met je omgeving (de context), probeer patronen te ontdekken in de informatiestromen en relateer die aan wat je zelf belangrijk vindt. Daarbij is de zingeving misschien wel het belangrijkste. Belangrijker dan analyse en het proces. En in relaties met anderen bouw je een context op via communicatieve zelfsturing. Voor die communicatie heb je sociale software. Instrumenten die bijdragen aan communicatieve zelfsturing en het efficiënt opbouwen van je context.
In een posting van Ton op Proven Partners geeft hij aan waar het volgens hem naar toe gaat. Een korte samenvatting:

– diverse tools zullen in elkaar overvloeien, naar digital lifestyle assistants of zoals ik  het wel eens genoemd heb: personal media assistants
– er ontstaat een overlap tussen het fysieke en virtuele landschap, door bijvoorbeeld tagging, plazes en microcontent
– voor bedrijven zal RSS de eerste kennismaking zijn met social software. We zullen zelf de binnenkomende informatie vorm kunnen geven en kunnen bepalen of en hoe die binnen komt. Met uitgaande informatie zal hetzelfde gaan gebeuren. Elk bedrijf zal een mening moeten (gaan) hebben hier over

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

  1. Erwin van Lun

    Die personal agents, zullen steeds vaker komen van organisaties, van merken. Ik noem ze daarom personal brand agents. Zo hebben we al Jimmy van Wehkamp, Bill van SNS en Albert van (Albert Heijn, Etos e.d.). We zullen gesproken dialoog met deze merken gaan voeren. In een bepaald territorium (financieen, vervoer, media, health, shopping, sport) kunnen ze zeer veel voor ons betekenen omdat ze alles van ons weten op dat gebied. En ze zijn zichtbaar , als fysiek wezen. Ze verschijnen op oproep, op elk fysiek beeldscherm, ze praten met ons, en verdwijnen als een schim in de nacht. (‘Albert’, ‘ja Hans’, ‘de shampoo is op’, ‘ok, ik zet het op het lijstje’, ‘dank je wel Albert’) En Albert verdwijnt.
    Op elke vraag die je jezelf wel eens stelt (wat voor weer zou het dit weekend worden?; is de naam van het nieuwe koningskind al bekend; hoe kan ik mijn kind nu stil krijgen?) heeft een personal brand agent op termijn antwoord. Ik zou wel eens lijstje willen met alle vragen die mensen zichzelf afvragen. Ga ik nog wel eens doen. Heb iemand wel eens zo’n lijstje gezien? Stuur ze me via http://www.mensmerk.nl

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This