Select Page

De intensieve menshouderij

De_menshouderij
Jaap Peters van Overmars Organisatie Adviseurs heeft een hele prikkelende en uitdagende visie op deze tijd en de bedrijven. Hij vergelijkt de intensieve veehouderij met intensieve menshouderij. Hieronder staan enkele stellingen van hem.
1. Intensieve menshouderijen bestaan en hebben de gedaante van een beursgenoteerde onderneming en/of een overgeorganiseerde bedrijfstak zoals de gezondheidszorg en het onderwijs;
2. De gesel van Financiën heeft de effecten van een totalitair systeem;
3. Het personeelstekort in veel organisaties is een rechtstreeks gevolg van ”de intensieve menshouderij”. Daar wil namelijk niemand meer werken; behalve als uitzendkracht, in een deeltijdbaan of tegen consultanttarief
4. Door vergaande compartimentering verdwijnt de variëteit uit het werk en daarmee de zingeving;
5. Het jobhoppen is een uiting van het zoeken naar zingeving (er moet toch meer zijn);
6. De salarissen van onze topmanagers bewijzen dat het herenboeren zijn met u als melkkoe
Op de website www.intensievemenshouderij.nl is meer interessante informatie te vinden. Zijn artikel heb ik hieronder integraal opgenomen.
De intensieve menshouderij (.pdf)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This