Zojuist even de plugin youtube shortcode geïnstalleerd. Een handige plugin die het mogelijk maakt met een simpele url van de video je video op te nemen in je blogposting. Met de nieuwe iframe html5 mogelijkheden en wmode=transparent. Want dat laatste zorgt de plugin zelf voor.

Nu kende WordPress natuurlijk al de shortcode. Want als je een url invult van je video dan komt ie goed in je bericht. Maar als je menu’s hebt zoals ik, die naar beneden uitklappen dan was dat niet mooi. Het menu is dan niet compleet zichtbaar. De wmode=transparent optie werkt niet bij die url als shortcode. Met de plugin dus wel.

Het is een hele simpele en kleine plugin dus veel performance zal het allemaal niet kosten neem ik aan. Een ander voordeel is dat de plugin er ook voor zorgt dat je video bijna in alle browsers zal draaien. Zelfs als java niet geaccepteerd wordt dan zal de plugin de flashversie proberen te laten zien. En ook in RSS files zal de video mooi werken. Kijk maar naar mijn RSS feed.
Je video zal ook zichtbaar zijn en af te spelen op ipad en iphone e.d. Verder kun je alle parameters meegeven aan de url die youtube hanteert. Je vindt die op de site van de plugin
De url zal er uit komen te zien als volgt. In mijn geval: [youtube_sd url=http://……….] Op de plek van de puntjes plak je gewoon de url van de video, de korte youtube link of de id van de video.

Als je een video een ander formaat mee wilt geven dan wordt het:
[youtube_sd url=http://………. width=500 heigth=350]
En nogmaal: wmode=transparent hoef je niet mee te geven. Dat doet de plugin zelf.