Voor de liefhebbers post ik hier mijn bijdrage op marketingfacts naar aanleiding van de discussie over weblogs:
“Stephan, helemaal mee eens. Zoals ik al eerder meldde op mijn weblog draait het momenteel om het creeëren van beleveniswerelden, zoals Arnoud van Logaround ook als reactie geeft.
Overigens heb ik een bijdrage opgenomen over het evolutionaire proces van weblogs: Personal Media Aggregator. Volgens mij gaat het die kant op.
Oftewel: we moeten niet teveel navelstaren en ineens weblogs als het marketinginstrument neer zetten, het niet hype, maar ook niet af doen als och het gaat wel over. Weblogs passen ‘gewoon’ in deze tijdsgeest, niet meer niet minder en het ‘claimen’ van weblogs door marketeers is m.i. een poging aan te haken bij deze ontwikkeling in de experience economy. De discussie zou beter kunnen gaan over het vervolg op marketing, nl. Imagineering.
p.s. het is niet de bedoeling om mijn eigen weblog te promoten, maar slechts te helpen de discussie uit de hoek van hits, geld, flessen wijn, bloggies awards weg te halen en een lans te breken om te kijken naar wat er echt gebeurt bij mensen: zowel bij de lezers als de bloggers. Niet vanuit een marketing hoek, maar vanuit een breder perspectief.”

De reactie van Arnould is hier te lezen.