Kijk kijk. Dat is nog eens een voordeel van Vista (disclosure: ik heb een Sony Vaio met Windows Vista in bruikleen van Microsoft). Het renderen van een Camtasia project. Flitsend snel en de Windows Media file is beduidend kleiner.

Camtasia Studio onder Windows Vista: file 3x zo klein
Ik ben namelijk bezig met een aantal video’s die ik voor NewLevel opgenomen heb in het kader van een project voor ROC’s. En nu zat ik met een probleempje dat ik van een bepaalde video een stukje aan de zijkant eraf moest halen. Dus heb ik daar Zoom & Pan in Camtasia Studio voor gebruikt. Dat werkt mooi, maar op mijn desktop blijf er niet veel van de kwaliteit over. Niet acceptabel dus. Vanalles geprobeerd maar dat lukte niet. Totdat ik Camtasia Studio eens onder Vista probeerde. Daar bleek zoom & pan wel goed te lukken en de video file was meer dan 3x zo klein! Kennelijk werkt de combinatie Vista, Sony Vaio en Camtasia Studio beter.

Snelheid vele malen hoger
De snelheid was ook beduidend hoger dan op mijn desktop. Ok, die hardware is wat ouder, maar het produceren van een wmv, m4v en mp3 (ja in Camtasia kan dat in een run) in 10 minuten in plaats van een half uur is toch een aanzienlijk verschil. Conclusie is voor mij in ieder geval dat ik voortaan mijn video’s bewerk op mijn notebook onder Vista.