Mens & Natuur en Nederlands
Voor wie de postings van de laatste weken doorleest met vooral ook veel links vanuit del.icio.us, zal duidelijk zijn waar ik me mee bezig houdt. Behalve vakantie, bereid ik me al wat voor op mijn nieuwe start bij het Orion College. Daarbij kijk ik naar het leergebied Mens & Natuur waar ik de verantwoordelijkheid voor krijg en het vak Wiskunde en Nederlands waarvan ik, samen met mijn collega’s bepaalde modules ga geven.

Leerlingvolgsysteem en e-portfolio
Daarnaast ben ik eens wat aan het rondneuzen in elearning platforms en leerlingvolgsystemen. Of liever gezegd een portfoliosysteem, waarin de leerlingen alles kwijt kunnen dat met hun individuele leerplan te maken heeft. Daarnaast moeten daar natuurlijk dan ook de administratieve gegevens in bijgehouden kunnen worden.
Wat me opvalt is dat er nog een discussie is wat een portfoliosysteem nu eigenlijk is en wat het zou moeten kunnen. Daardoor is het lastig om iets te vinden dat onze lading dekt. De pakketten die ik nu gezien heb (zij het vluchtig) zijn te veel een elearning platform. Op zich handig, maar we zoeken meer ook iets met een portfoliofunctie.

Bijeenkomst leergroepbegeleiders
Vanavond hebben we de eerste bijeenkomst van leergroepbegeleiders met de rector. Naast het informele samenzijn gaan we het rooster indelen en de diverse modules verdelen. Daarnaast zullen we natuurlijk op allerlei manieren met elkaar kennismaken. Ik heb er zin in!

Vakantiedingetjes
Vanmorgen maar eens naar de ANWB om de benodigde wegenkaarten en vignets voor Oostenrijk te halen. Want als je immers naar Italië gaat, dan moet je die toch wel hebben als je door Oostenrijk komt.
Trouwens, voor het eerst sinds 17 jaar zijn mijn vrouw en ik weer een weekje alleen. Mijn andere 2 dames zijn nl. met vriendinnetjes op vakantie. Kortom: lekker met zijn tweetjes koffiedrinken in ‘s-Hertogenbosch en dingen doen en bekijken waar je anders niet aan toe komt.