UpstreamJawel het is zover. Marco Derksen van MarketingFacts gaat voor zichzelf beginnen met zijn eigen bedrijf Upstream. Hij heeft zijn baan opgezegd bij Share Of Mind. Een moedige stap ingegeven door passie! Passie voor consumer to business ofwel upstream marketing.
Hij zegt:

"Steeds vaker zien we dat niet de adverteerder, maar de consument in control is. Via consumentensites, publieke fora maar vooral ook weblogs wordt de stem van de consument steeds luider. Koppel daaraan de snelheid waarmee ‘de stemmen’ zich (wereldwijd) verspreiden via technieken als rss en trackback, en het is duidelijk dat er een grote uitdaging ligt bij het bedrijfsleven."

“ Vanuit Upstream bv hoop ik zowel uitgevers als bedrijven het nieuwe spel te leren spelen. Instrumenten die daarbij een rol spelen zijn o.a. weblogs, rss en (rss-)zoekmachines. Het gaat echter niet alleen (of juist niet) om de instrumenten maar om de manier waarop je deze inzet en hoe de mensen er mee omgaan. De consument is er klaar voor, nu de uitgevers en de adverteerders nog! “

Zijn aankondiging is inmiddels meer dan 1900 keer bekeken en er staan 64 reacties. Over virale marketing gesproken! Mijn petje af voor wat hij in redelijk korte tijd voor elkaar heeft gekregen met MarketingFacts.