Over anderhalve week ga ik een maatwerktraining geven over Windows Server 2003 en Windows XP op locatie bij één van onze klanten. Naast de normale dingen die ik als trainer van NewLevel doe om goed voorbereid te zijn, heb ik samen met Hans bedacht dat het leuk zou zijn om een weblog van deze training bij te houden. Zie ook posting van 18 mei .

Er is intern wat discussie geweest of we wel of niet de naam van die klant moeten of mogen noemen omdat je toch op het publieke deel van het internet zit. We hebben besloten dat niet te doen.

Na wat experimenteren met het aanmaken van stukjes tekst en uploaden, en daar linkjes en andere doorverwijzingen in te zetten ben ik tot de conclusie gekomen dat het niet veel werk hoeft te zijn om een weblog bij te houden. Daarmee was de test fase snel afgerond.

De training duurt 5 dagen en ik geef de training drie keer achter elkaar. Omdat ik nog wel eens de neiging heb dat ik dingen in week 2 ga verwarren met de training in week 1, ben ik uit het verleden gewend om, gewapend met potlood en papier iedere dag in telegramstijl een verslag van dag tot dag bij te houden. Hiervoor ga ik deze keer de weblog gebruiken, en het leuke is dat ik er niet alleen zelf in kan, maar mijn collega’s mijn cursisten en wellicht andere geïnteresseerden ook. Natuurlijk hoop ik op reacties van cursisten, vragen waarop ik in de training of na de training op in kan springen. Maar misschien ook wel aanknopingspunten voor een eventuele volgende opdracht. Ik zie ook voor de cursisten leuke voordelen in de zin van informatievoorziening. (doorverwijzingen naar extra studiemateriaal)

Alles bij elkaar hoop ik de weblog te kunnen gebruiken als een makkelijk en laagdrempelig medium, waar ieder die wil zijn vragen, op- of aanmerkingen kwijt kan. De voorbereiding is klaar, tweede week van juni gaan we ermee aan de slag, en ik zal op Hans on Expierience verslag doen over mijn ervaringen.