TulipVeel lezers zullen wel weten dat ik bij Tulip Computers werk als strategic business developer/trendwatcher via het profiel dat ik op deze weblog heb staan. Dat is ook geen geheim, maar tot nu toe heb ik de weblog op persoonlijke titel in de lucht gebracht en gehouden. Eerst als tool om mijn gedachten te ordenen en de flow vast te leggen in mijn persoonlijke groei, later als een soort archief voor interessante zaken die ik tegen kwam en zo met anderen wilde delen (bijvoorbeeld collega’s binnen Tulip). Ik vond het ook handig om ‘zichtbaar’ te zijn voor de organisatie in waar ik mee bezig was. Zeker voor iemand die vaker extern bezig is dan intern geeft dat (in ieder geval voor mezelf) houvast. Het webloggen werd op de achtergrond ondersteunt door het management van Tulip Computers, zonder al te lang bij stil te staan. Gisteren vond ik het nodig om met de CEO van Tulip Computers te overleggen hoe we verder zouden gaan met deze weblog. Ik gebruik nl. sinds begin januari steeds meer tijd ‘van de baas’ om te webloggen en ben er sindsdien pro-actief mee aan de slag gegaan, omdat ik vind dat in een tijd van connecting & sharing de weblog een mooie tool is om dit te doen. Het was goed te horen dat de directie van Tulip mijn activiteiten aandachtig volgde via de bloglet nieuwsbrief. Hij vindt het Tulip’s bijdrage aan de kenniseconomie en het maatschappelijk bezig zijn en ondersteunt mijn activiteiten op het gebied van webloggen van harte.  Uit dit soort nieuwe initiatieven zullen immers nieuwe businessmodellen en activiteiten ontstaan. Deze ondersteuning zullen we niet overdreven van de daken gaan schreeuwen. We blijven onafhankelijkheid belangrijk vinden. Het moet immers geen reclamesite worden of platform om Tulip te promoten. Lezers zullen dus weinig merken van de ‘officiële’ support van Tulip voor mijn weblog. Wel zullen er in de toekomst op de sites van de diverse dochterondernemingen van Tulip en de Tulipsite zelf, links komen naar mijn weblog als een soort venster op de wereld. We vinden ook niet dat we geschiedenis schrijven zoals Frankwatching dat destijds (terecht) vond toen Sun zijn weblogs op nam op zijn corporate site. Maar het kriebelt natuurlijk wel bij mij, om in de toekomst meer leuke dingen te doen met weblogs binnen en buiten Tulip. Ik heb daarover wel ideeën, maar daarvoor is het nu nog te vroeg om die te melden. Wellicht dat ik nog wel ergens een button maak met: ‘powered by Tulip’ of iets dergelijks. Het is immers niet niks als een werkgever dergelijke activiteiten toejuicht!
Volgens mij hoort Tulip Computers nu tot een select gezelschap van bedrijven die de weblog supporten.  En natuurlijk weten bedrijven en instellingen die van mijn diensten gebruik willen maken me wel te vinden. Maar dat was al zo!

Update 24 november 2006: er zijn nu 2 weblogs. Hans on Experience en Hans on Experience for Tulip Computers. De laatste blog is een puur zakelijke blog, de eerste is een mengeling van zakelijk en privé en is mijn hoofdblog die ik al ruim 2 jaar heb.

Update 21 juni 2007: per 1 augustus 2007 heb ik een nieuwe job. Ik ga werken als leergroepbegeleider (leraar) op het Orion College. Een Havo/VWO school in Breda.

Update 3 juni 2009: per 1 september 2008 werk ik als nieuwe mediaspecialist/blogger aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.