Trackback2Na mijn posting over trackbacks met drie aardige video’s over dit onderwerp zijn er gelukkig meerdere mensen aan het trackbacken geslagen. Zo heeft frEdSCAPEs mijn posting gebruikt en natuurlijk meteen een trackback geplaatst bij mij, ging Annette met mijn posting en de filmpjes flink aan de slag met trackbacks en liet Pierre zien dat het werkt, ging Duimdog aan het experimeteren met trackback en blacklists en maakte Fred de cirkel weer rond door naar Annette te trackbacken.
Ik zie echter wel dat er nog te weinig gebruik gemaakt wordt van Trackback. Ik kom soms postings tegen met inhoud van mij waar geen trackback gebruikt wordt naar mijn posting. Terwijl het juist handig is. Maar ik heb ook begrepen uit het stukje van Anette dat niet in iedere software een standaard schermpje zit waarin je de trackback kunt opgeven. Ik merkte bij het trackbacken ook dat er vaak diverse manieren gebruik worden afhankelijk van de software. Dat is dus best lastig.
Bij mij, ik gebruik TypePad, is dat in ieder geval heel eenvoudig. Je kunt de trackbakc gebruiken door met de rehctermusiknop d link te kopiëren. Als ik zelf trackbakc (en ik doe dat eigenlijk standaard) dan kan ik onder elke posting ik de trackbacks invullen. Overigens zet ik daar dan ook alle ping mogelijkheden in. Het zou wenselijk zijn als iedereen deze functie gebruikt en Fred heeft daar een mooie uitspraak voor over kwartjes en zo……