Ik heb net het boek Communities Dominate Brands binnen gekregen. De video van een presentatie van de schrijver van het boek (Alan Moore) op Emerce eday vind je hierboven (klik op het plaatje of de link eronder). Er is ook een weblog naar aanleiding bij of over dit boek.
Een excerpt van het boek kun je online lezen op de website van het bedrijf van Alan Moore: SMLXL. Of lees in dit verband het verslag van Frankwatching over de presentatie tijdens Emerce eday. Frank schrijft daar:

“De rol van communities, het belang van customer engagement en de invloed van co-creation worden belangrijker bij het opbouwen van merken.”

En Eduard de Wilde schreef destijds in zijn boekaanbeveling al:

Weblogs vormen slechts een exponent van een belangrijke onderstroming (of bovenstroming zo je wilt), die gekenmerkt wordt door een enorme toename van de invloed van consumenten op hoe bedrijven met hun omgaan. Denk hierbij aan toegang tot informatie, het veranderende zoekgedrag (Google), het niet meer klakkeloos accepteren van een wanprestatie, de behoefte om zich te onderscheiden van de massa etc. etc. Geen enkele branche ontkomt hieraan.

Dat wordt dus smullen!