Kenniscirkel social softwareVandaag heb ik kennis gemaakt met collegablogger Ton Zijlstra van de weblog Interdependent Thoughts. Aanleiding was de Kenniscirkel waar Ton me voor had uitgenodigd. Ons gesprek ging vooral over webloggen en hoe je met informatie om gaat, welke tools we gebruiken en ervaringen die we beiden hebben opgedaan. Leuk om te horen hoe iemand anders het bloggen ervaart. Toch blijken er ook veel overeenkomsten te zijn in de manier van werken. Het scannen van feeds, het opnemen van buzz, het je laten leiden door je antennes om te bepalen waar je over schrijft etc.
Donderdag 27 april ga ik hem weer zien in de bijeenkomst van de Kenniscirkel. Het thema is social software. Sprekers zijn dan naast Ton onder ander Frank Janssen van Frankwatching die over zijn experimenten gaat vertellen en Maarten Sikkema van Macaw, die natuurlijk alles uit de doeken zal doen van hun interne weblogs. Interessante onderwerpen en sprekers dus. Frankwatching heeft net ook een posting geschreven over social software en zegt: 

“Kennis laten stromen en ontwikkelen en mensen met elkaar laten samenwerken is in mijn ogen vooral een sociaal iets, niet alleen een brok content die gemanaged moet worden.“

En ik ben het roerend met Frank eens. Maar ik ben niet onpartijdig. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe de deelnemers van de Kenniscirkel tegen de ontwikkelingen vaan social software aan kijken. Vooral wat mensen die nog weinig weten of ervaring hebben op dit gebied ervan vinden.

Tag: ,