DennisEen tijdje terug heb ik Yahoo!360– accounts mogen uitdelen (ik heb er overigens nog!). Dennis heeft Yahoo!360º eens vergeleken met MSN Spaces wat hij al een tijdje gebruikt. Hieronder volgt zijn verslag met bevindingen. Ook heeft hij een mooi schema gemaakt van beide tools. Dennis bedankt!

Hoi! Ik ben Dennis.

Ik hou al een tijdje een weblog bij op MSN Spaces. Dat bevalt me erg goed. Het is makkelijk te maken, en het ziet er ook al snel mooi uit. Een paar weken geleden gaf Hans mij de mogelijkheid om Yahoo!360º eens uit te proberen. Dus dat ben ik gaan doen.
Op het eerste gezicht viel Yahoo me een beetje tegen, maar als je er eenmaal een paar postings op heb staan ziet het er al een stuk leuker uit.

Kom met me mee op een rondleiding door Yahoo!360º en MSN Spaces.

Vriendennetwerken
Het leuke van een blog met een vriendennetwerk is dat er metteen een heleboel mensen op je website kijken. Bij msn kun je precies zien wie er iets nieuws op zijn website heeft gezet. Het vriendennetwerk van yahoo werkt net ietsje anders. Je kunt hier de vrienden van elkaar zien. Door op de foto’s te klikken. Probeer maar eens!

Stuur gelijk even een mailtje naar Hans om het zelf uit te proberen!

Ik maak ook veel gebruik van de mogelijkheid om te kijken waar de bezoekers vandaan komen die op mijn website zijn geweest. Andere msn gebruikers doen dat vaak ook.

It’s all images
Foto’s zijn natuurlijk erg belangrijk. Ik maak er dan ook veel gebruik van. Meestal ook meer dan 1 foto. Bij msn heb je op je begin pagina 1 klein fotootje staan en als je op foto’s klikt, krijg je een slideshow te zien. Bij yahoo mist het overzicht van alle foto’s onder in het scherm. Het voordeel van yahoo is dat je daar onbeperkt foto’s mag uploaden (tegenover 30Mb bij msn.)
Grappig van yahoo is dat er een tooltje bij zit om je eigen foto’s te printen in allerlei groottes.

Persoonlijke pagina & Blog

De persoonlijke pagina bij yahoo 360 is verreweg het beste wat ik tot nu toe heb gezien. Hier kun je van alles kwijt. Een eigen muziek kanaal, yahoo groepen, review votings, welke talen je spreekt, foto’s en er staat ook altijd het nieuwste bericht van je weblog. Dit maakt je persoonlijke pagina wat levendiger!

Blog
Qua blog, bevalt msn me toch nog het beste. Je kunt er helemaal terug kijken tot December. Je ontwikkelt je eigen persoonlijkheid in je blog door steeds weer nieuwe dingen te posten. Dat is erg leuk. Ik hoop dat veel andere mensen dit ook blijven doen!

Bedankt Hans!

MSN Spaces

Yahoo!360º

Vrienden netwerk

msn messenger, het leuke is dat veel mensen een blog hebben. Als je iets nieuws op je pagina zet, dan kijken daar ook gelijk andere mensen naar, onder een posting kun je dan berichten aan elkaar sturen.

Messenger, website IM, blast, kennisenkring (erg uitgebreid)

Persoonlijke pagina

Ontwikkeling vooral in de hele website door schrijfstijl en persoonlijkheid, klein stuk voor een foto, land, leeftijd.

Ook de thema’s spelen een rol.

Allerlei informatie:

Foto, land, leeftijd, maar ook je eigen muziekstation, welke talen je spreekt, je yahoo groups en een overzicht van je vrienden netwerk

Photo pagina

1 klein preview venster op de voorpagina & een aparte foto pagina. De slideshow is erg mooi en wordt veel gebruikt.

Bij msn zit hier een limiet van 30 mb aan.

Te zien op je persoonlijke pagina.

Slideshow, maar simpeler en geen overzicht van alle foto’s tegelijk onderin het scherm zoals msn

Toch is het wel fijn dat je bij yahoo onbeperkt foto’s kunt oploaden.

Grappig dat er een complete tool bij zit om foto’s op je eigen computer af te drukken in allerlei groottes.

Blog

Elke keer post ik een artikel. Je kunt ook helemaal terug kijken tot in de vorige maanden.

Op je persoonlijke pagina is meteen het nieuwste artikel uit je blog te zien. Zo is je persoonlijke pagina meteen een beetje levendiger.

Tags: ,