Ik heb mijn url-links naar de tags wat fraaier gemaakt. Wat je daarvoor moet doen is een paar regeltjes opnemen in je .htaccess file:

RewriteEngine on
RewriteRule tag/(.+) /mt/mt-search.cgi?tag=$1&blog_id=30

Dan wordt een link zoals deze: http://example.com/mt/mt-search.cgi?tag=politics&blog_id=1 mooier, nl. http://example.com/tag/politics

Ik vond dit overigens op de MovableType blog
Je kunt dan bijvoorbeeld “/tag/<$MTTagName encode_url="1"$ gebruiken in plaats van de TagSearchLink. Ik heb dat nu toegepast op de tagcloud, onder mijn postings en de taglist die je krijgt als je zoekt op een tag.
Nu nog uitzoeken hoe ik de url in het venster in de browser kan aanpassen zodat die ook zoeits weergeeft als: https://www.hansonexperience.com/my_weblog/tag/weblogs. Daar ben ik nog niet uit.
De tags worden al wel keurig door Google gevonden. Kijk maar eens naar de tag Commodore. Je ziet daar ook al de goede url staan, maar als je er op klikt, krijg je dus weer die andere riedel die ik niet mooi vindt.

Iemand een idee?

Verder heb ik mijn tagcloud die je rechts ziet, wat ingekort. Dat kan heel simpel door slechts één regeltje aan je css file toe te voegen, nl. display: none achter bijvoorbeeld het laatste regeltje dat de lettergroottes aangeeft van je tagcloud. Het staat op de weblog van Steffano Cazanni: Telecoms: Italy uitgelegd.
Ik vond de tagcloud wel erg lang worden en om nu elke tag waar slechs 1 bericht van is te laten zien in de tagcloud is wat overdreven. Als een tag meer gebruikt wordt, komt ie alsnog automisch in die lijst.