Zojuist kreeg ik even de mogelijkheid om de nieuwe website van European Center for Experience Economy (dit is dus de oude site) te bekijken die zeer binnenkort live gaat. Kijk in mijn foto-archief voor enkele screenshots hier, hier en hier van de nieuwe site. Overigens is dit nog democontent. Maar in het echt zal het er wel zoiets uit gaan zien.
Is dit de opvolger van de weblog voor bedrijven en instanties? Het zou kunnen. Het is geen weblog, maar heeft wel alle kenmerken er van. Je ziet categorieën, reacties, stukjes die op postings lijken, postings van andere weblogs, RSS feeds.  En je kunt de mensen zien die online zijn. De trackback mogelijkheid zie ik niet, maar de permalink zit er wel in, namelijk onder de titel. De naam van de auteur staat ook bij het stukje, evenals de datum. De stukjes staan niet gerubriceerd op datum, zoals in normale weblogs. Maar meer per rubriek. Dat maakt de ‘uitstraling’ ook anders dan van een weblog, wat toch een echte dagboek-stijl heeft. Daardoor komt het geheel mij zakelijker en minder persoonlijk over. Maar ik moet zeggen dat het geheel me wel bevalt.
Ik heb begrepen dat de site voorlopig in het members-only gedeelte komt. Bezoekers van Emerce Eday die bij de presentatie van Albert zijn geweest en hun visitekaartje hebben achtergelaten krijgen 2 maanden gratis toegang tot dat gedeelte. Deze mensen krijgen een mailtje van het Centre.