Mac2Go Albert Koops Mac Mini Cooper 1“The Pleasure of driving a Mac”

19 april (morgen dus) wordt de Mac2Go geintroduceerd op de Mac Expo die van 19 tot en met 21 april gehouden in de RAI in Amsterdam. Hans on Experience heeft de scoop voor deze wereldprimeur van Martijn Aslander en Autoforum Borger in samenwerking met Reseller Mexpert. Op basis van de Apple Mac Mini Computer is het Mac2Go (vandaag maandag gaat deze site live) Car Area Networksysteem tot stand gekomen voor alle types auto’s. Met de presentatie van de Apple Mac Mini, een computer die maar iets groter is dan drie gestapelde cd-doosjes, kwam bij Martijn Aslander het idee deze in te bouwen in het dashboardkastje van een auto. De Apple Mac Mini is nu het kloppend hart van alle apparatuur in het Car Area Networksysteem. Met deze computer is veel mogelijk. Dvd’s kijken in de file, informatie branden op een dvd of cd-rom, via wi-fi, gprs en umts e-mail ophalen, de beurskoersen bijhouden en Internet en e-mail bekijken, je routeplanner raadplegen en je hebt altijd je telefoonboek bij je. Nu gaat het allemaal nog nog via een draadloos toetsenbord, maar binnenkort ook via knoppen aan het stuur. In het pand van Autoforum Borger is in korte tijd een prototype ontwikkeld en compleet aangepast en ingebouwd in een trendy Mini Cooper, nu al de Mac Mini Cooper genoemd (zie foto van Albert Koops gemaakt door Bert Vennik). Martijn Aslander uit Borger, bedenker van Mac2Go, vertelt waarom dit systeem is ontwikkeld.

“Bij de totstandkoming hebben we de verkeersveiligheid en de ict-mogelijkheden voor ogen gehad. Met het innovatieve Mac2Go Car Area Networksysteem denken we een extra steentje bij te kunnen dragen aan de verkeersveiligheid. Ik denk, ik weet het wel zeker eigenlijk, dat we aan de vooravond van een compleet nieuw tijdperk staan wat betreft computertoepassingen in de auto-industrie.”

Om meteen aan te sluiten bij het nieuwe systeem heeft Mexpert in de showroom van Autoforum Borger het eerste Apple verkooppunt in Drenthe geopend.

Tag: ,