Vanavond heb ik een presentatie mogen geven aan LC Boxtel Belles Amies. Ik heb het daar gehad over nieuwe media en over enkele trends in de samenleving. Dit op uitnodiging van Marusjka Lestrade, lid van Provenciale Staten in Noord-Brabant voor D66.
Ik ben de avond gestart met een mooie YouTube video over hoe onze kinderen leren. Dat zette mooi de toon voor de verdere presentatie en discussie.

 

Een heel indrukwekkend filmpje dat in een notendop laat zien hoe onze kinderen denken over leren en eigenlijk ook over ons als volwassenen. Ze stellen ons enkele kritsche vragen. Daarna heb ik de dames meegenomen in enkele trends die ik zie, waarin de mens centraal komt te staan en nieuwe media daarin als instrument dienen om datgene mogelijk te maken waar mensen naar hunkeren: aandacht, authenticiteit, passie. Deze presentatie heb ik al vaker gegeven, maar het is altijd mooi te merken hoe het verhaal volwassenen raakt. Er ontstond een levendige discussie over de gevaren van internet, de onbegrensde mogelijkheden ervan, wat je er mee aan moet met je kinderen etc. Ik geloof wel dat de mensen begrepen dat er toch een nieuwe generatie is die volledig digitaal opgroeit. Of we dat nu willen of niet. Ook mooi was het dat veel mensen herkenden wat ik vertelde en begrepen dat het vooral onze eigen onmacht is om te snappen wat de jeugd nu doet en wil. De presentatie heb ik weer in SlideShare gezet en is daar te downloaden of je kunt hem rechtstreeks van mijn weblog hier als PowerPoint file downloaden (rechtermuisknop, save as/bewaren als). Maar ik zet hem ook even hier neer.

 

Tot slot heb ik het filmpje van de speech van Severn Suzuki laten zien om aan te geven wat de potentie is van de jeugd en hoe wij volwassenen aangesproken kunnen worden. Erg indrukwekkend slot zo van een presentatie.

 

 

Ik heb echt genoten van deze avond. Heerlijk om zo in discussie te kunnen gaan, je passie te tonen en iets voor het voetlicht te mogen brengen. Ja, het overdragen van visie en informatie is toch iets wat ik heel graag doe.

Dames het was me een genoegen en succes met jullie initiatief om ook een blog op te gaan zetten als serviceclub!