Een tijdje terug heb ik meegedaan aan een onderzoek van VODW Marketing. Anke Huiskes van de TU Twente ging op zoek naar de mening van de consument over corporate bloggen. Het resultaat is niet verrassend, maar toch goed om te noemen. Aangezien er nog veel bedrijven met angst en beven naar het bloggen kijken, er niet aan willen of durven te beginnen of er gewoon niet over na (willen?) denken.
Het advies uit het rapport luidt:

‘Bedrijven in Nederland moeten  niet afwachten, maar een pro actieve houding aannemen richting de consument en een goede, passende blog starten!’


Er zijn volgens het onderzoek 3 soorten corporate blogs: de zakelijke, de opiniërende en persoonlijke blog. Volgens de respondenten laat een bedrijf met een blog zien dat ze (in volgorde van relevantie):

  • innovatief is,
  • inspeelt op de kansen in de markt,
  • goede toekomstvisies heeft
  • expert is op haar vakgebied.

Lezers krijgen hierdoor meer bewondering voor het bedrijf. Bedrijven met een corporate weblog worden daarnaast gezien als consument gericht doordat ze toegankelijk zijn, gemakkelijk contacten leggen en persoonlijk communiceren. Ook worden deze bedrijven gezien als transparant doordat ze met een weblog inzicht geven in de bedrijfsvoering/ cultuur. Op die manier bieden ze toegevoegde waarde voor de consument.

Lees het volledige persbericht (.doc)