Degene die de laatste dagen op mijn blog zijn geweest, hebben wellicht gezien dat ik een nieuw systeem heb toegevoegd om te reageren, nl. dat van disquss. Dit is een gratis systeem met heel veel aardige mogelijkheden:

– inloggen om te reageren: je kunt inloggen met je profiel van disquss, twitter, facebook, openID of yahoo. Maar je kunt ook gewoon als gast met je emailadres en link naar je website reageren. Als je al in Twitter ingelogd bent, dan ziet het systeem dat automatisch en kun je dus gelijk reageren. Voordeel is dat je foto bij het comment komt en dat je je reactie ook door kunt zetten naar Twitter of Facebook, zodat je lezers daar ook je reactie zien.

– reacties in twitter onder een bericht: als er ergens door iemand de link van het bericht gebruikt wordt, dan wordt dit opgepikt door disquss en keurig onder de reacties gezet. Zo is er dus een verschil tussen een Comment en een Reaction. Een Reaction komt van buiten mijn weblog.

– abonneren op reacties of per mail ontvangen: je kunt je via RSS abonneren op de reacties op een bericht of de reacties automatisch per email toegestuurd krijgen. Handig als je de discussie wil volgen

– sorteren: de reacties kun je sorteren

– Like/Not Like: je kunt aangeven of je een bericht leuk vindt of juist niet. Dat kun je ook weer naar facebook of twitter laten sturen

– laatste reacties in de zijkolom: aan de zijkant zie je de laatste diquss comments. Dus de reacties die onder een bericht zijn gezet. Er staat ook een fotootje bij als je tenminste ingelogd bent geweest. En in die reactie staan links naar je profiel, het bericht en de reactie.

Als je je via email abonneert krijg je reacties per email schreef ik al. Als je daar dan via email op reageert, dus een mail terugstuurt, dan komt dat ook gewoon op mijn blog terecht onder het bericht en de reactie waar je op reageerde. Handig!

Ik laat de oude manier van reageren ook nog even onder de berichten staan. Je mag dus daar ook gerust reageren. Dat komt ook gewoon aan en ook op mijn blog.

Tot slot heb ik nu ook een Disquss profiel waar mijn comments die ik elders plaats op een blog met disquss-functionaliteit bijgehouden worden. Als je daar op een reactie reageert, komt dat op mijn profiel, maar ook op mijn blog terecht.

Ik zou zeggen laat eens een reactie achter als je wilt,zodat we kunnen zien hoe het werkt.