9.30u het wordt al aardig heet hier. Het wi-fi is overbelast en iedereen is druk in de weer met stekkerbalken en camera’s. Mooi gezicht. Loic le Meur zet ondertussen een muziekje op. Ondertussen al aardig wat collegabloggers een hand geschud: Henk en Paul van Dutchcowboys, Jeroen van Minitrue en Erwin van P7. Volgens mij is iedereen nu aangeland op zijn plek. Het lijkt net een bioscoop: iedereen moet opstaan (met notebook, kabels e.d.) als er iemand in of uit wil.
9.45u Ondertussen is iedereen door de security en zoeken de laatste mensen een plekje. De opening wordt gedaan de Senat. Loic le Meur introduceert Joichi Ito. hij gaat in op de historie hoe het allemaal gegroeid is: ethernet (connecting computers), tcp/ip (connecting network), html ((connecting content), blogs (connecting people). Hij heeft het over Creative Class. Daar heb ik het al over gehad met de Cultural Creatives. Wij zitten hier nu met ons notebook open en vinden dat spannend. De volgende generatie zal dat helemaal niet meer spannend vinden. Ze vinden het gewoon. We moeten aansluiten bij wat mensen nu doen, hoe ze zich gedragen. We kunnen ze niet opdringen bepaalde producten af te nemen. Joi laat ons een aantal aardige filmpjes daarvan zien. Het vertelt ons ook over The Long Tail. Het gaat niet om de grote massa die veel kopen maar vooral ook om de individuele consumenten die allerlei producten en diensten gerelateerd aan je product zullen gaan kopen. Je moet dus je producten e.d. open stellen: word-of-mouth. En niet door reclame te maken en te schreeuwen. Je wordt nl. al gehoord, door bijvoorbeeld blogs en andere virale marketing tools. Connecting & sharing dus. Joi noemt het The Sharing Economy. Items die belangrijkrijk worden zijn Creative Property, The Commons e.d. Maar de meeste bloggers zijn amateurs en geen professionals, waar mee ik bedoel dat het ze niet om het geld gaat. De mythe van intellectual propery right zal veranderen in dat licht.
De verbinding is niet zoals het moet zijn, maar ja wat wil je met honderden mensen die de wi-fi verbinding gebruiken (10.15 uur). Joi eindigt de Remix Culture en laat een video zien waarin Bush en Blair met muziek geremixed zijn. Lachen! Tot slot een video gemixed waarin woorden zoals terrorisme achter elkaar gezet zijn en daardoor een totaal ander effect geven. Hij zegt dat video een enorme impact gaan hebben, zeker ook in bloggen.

Tags: ,