15:30 uur Ik maak toch nog even een nieuwe posting, anders wordt hij wel erg lang. Blogads houdt een verhaal over zijn survey over adds op weblogs. Die moeten nieuwsgierig maken, prikkelen. Het gaat niet altijd om veel geld maar om inventiviteit. Blogads heeft 950 actieve weblogs waaraan ze verkopen. Ze merken dat bloggers advertentie op hun weblog vaker evalueren, ze kennen hun targetgroep vaak beter, ze zijn onderdeel van een netwerk en krijgen daarom vaker exposure.
Waar kort over werd gesproken was dus: Target influentials, networking effect, fitting creatives.
Ik hoorde net even in de wandelgang: “de invloed van bloggers is groter dan traditionele zaken. Dat was net weer te merken in het chatchannel dat op een groot scherm mee loopt. Het chatkanaal bepaalde de discussie en de zaal reageerde vaker op het channel als de spreker.“
Dat was inderdaad raar maar tegelijkertijd ook een mooie gewaarwording. Het is nu even pauze. Het hele evenement straalt een soort technische sfeer uit. Mensen zitten tegen de grond op allerlei plaatsen te bloggen met veel water om zich heen. En toch zijn de meesten hier business mensen en geen technici. Hoe zou dat nu zitten met de uitspraak van vanochtend waarin gesteld werd dat je PR mensen niet moet laten bloggen? Want die zijn hier ook zeker aanwezig.
Even benen strekken en nieuw water halen. Het gaat allemaal  niet in je koude kleren zitten. Erg vermoeiend allemaal. Wat ik leuk vindt is dat ik alle diverse keren aangesproken ben: you must be Hans. Zonder dat ik die mensen ken. Zo sprak ik Frederik Wacka van CorporateBlogging.info, waar overigens ook interessante zaken staan over Les Blogs. Daarnaast sprak Neville Hobson me aan van Nevon.
16:55 uur Even offline geweest. Nee niet door de verbinding, maar omdat de puf even op was. Heb even mijn foto’s bijgewerkt en de juiste tag gegeven. Mooi mijn dochter van 14 volgt thuis ook mijn weblog en foto’s. Ja dat is de nieuwe generatie die niet moe worden van op deze manier werken. Naar deze generatie werd vandaag diverse keren verwezen.De discussie over traditional media strikes back heeft niet veel impact vind ik. Een beetje suf gepraat over webloggers in dienst nemen, cijfers over Duitsland dat qua webloggen nog erg tegen valt. Wel duidelijk wordt weer de invloed van bloggers. De power van de massa. Via weblogs heeft de massa een enorme stem. Dat klinkt hier vandaag overal tussen door. Men vindt de kracht van de weblogcommunity toch wel groot. Dat valt me telkens weer op. Ondertussen kloppen de webloggers rustig door om context te creeeren bij dit evenement.
17.45 uur Politieke consequenties van weblogs in landen zoals Iran. Daar gaat dit panel over. Blogs geven een window op de wereld, ze fungeren als brug om mensen uit hun isolement te halen. Mensen krijgen via weblogs een stem die ze durven te gebruiken. Via weblogs komen mensen zaken te weten die anders verborgen blijven. Welogs als cafe: iedereen is gelijk, er is geen controle mogelijk en valt buitgen de invloedsfeer van de overheid. Met de verkiezingen in Iran worden weblogs gebruikt om publiciteit te kopen, worden er adviessessies via weblogs gehouden en vindt er discussie via weblogs plaats over politieke advertenties en over het boycotten van de verkiezingen.
Wat vindt er in Azie plaats? Dat is voor de volgende spreker. Azie is de grootste gebruikersgroep van internet.
24:00 uur Vaniddag plots geen verbinding meer.Ik kon dus niet goed meer afsluiten. Na een enerverende dag is het goed rusten.

Tags:,
Flickr tag van mij: Les Blogs
Flickr tag van het totaal: Les Blogs
Technorati cosmos