Wat neem ik mee?
Zo nu zometeen mijn koffer maar eens inpakken. Nou ja koffertje dan, want zoveel heb je niet nodig voor een paar dagen. Mijn notebook gaat mee, evenals mijn digitale camera en videocamera. Ik kies voor mijn Canon Ixus 500 als fotocamera omdat die lekker klein in de binnenzak past en met de videocamera lijkt me dat handiger als ik morgen in zo’n klein vliegtuigje stap. De videocamera is mijn Sony HDR-HC1E.

Vlieg- en treinreis heen
Ik reis met de trein naar Schiphol (en met de nieuwe dienstreigeling kan ik vanaf den Bosch blijven zitten; handig!) en dan met EasyJet van Amsterdam naar Belfast International/Aldergrove. Vertek 16.15 uur, aankomst 16.50 uur (uur tijdwinst dus).

Hotel
Mijn hotel heb ik ook via EasyJet geboekt en is 50 meter van het vliegveld. Dus dat moet te vinden zijn ­čśë Het is het Park Plaza Hotel en ze hebben er wi-fi in de lounge (6 pond) en in het business center (gratis) heb ik begrepen.

Vliegen met Polly Vacher
Polly Vacher landt morgen met het vliegtuigje waar ik in mee mag om 12.00 uur op hetzelfde vliegveld als waar ik uitgestapt ben. Lekker dichtbij dus. Ik moet me een half uur van tevoren melden bij Airport Aviation Center of zoiets en dan bellen met Woodgate Charter Service, die me dan naar het vliegtuigje begeleiden. Ik zal wel via een sluiproute moeten of zo neem ik aan ­čśë
Als het goed is heeft Polly dan een paceBlade EasyBook waarmee ze middels JeppView navigatiesysteem het volgende vliegveld alvast kan verkennen. En dat zal Belfast City zijn. Het is de bedoeling dat ik het een en ander vastleg op de gevoelige plaat middels foto’s en film. Ben benieuwd hoe dat allemaal zal gaan.
Het vertrek naar Belfast City is gepland om 15.00u en ik land daar om 15.30u. De trip terug naar mijn hotel is dan zo’n 20 minuten per taxi. Daarna heb ik mooi de gelegenheid om de video te editten en met de foto’s misschien zelfs al online te zetten in de avond. Zou mooi zijn.

Vlieg- en treinreis terug

De volgende dag vlieg ik weer terug met EasyJet (man wat is dat goedkoop: 120 euro voor een retour!) om 13.15 uur naar Amsterdam. En nu heb ik natuurlijk nadeel van het uur tijdsverschil. Ik land rond 16.00 uur. Dan weer met de trein naar huis.

Paperless vliegen, online inchecken, boarding pass uitgeprint
Ik heb alles via internet kunnen boeken van vliegreis tot hotel. Allemaal via EasyJet. Er komt ook geen ticket meer aan te pas. je krijgt een code die je moet gebruiken als je wilt inchecken. Maar inchecken hoef ik niet aangezien ik alleen handbagage heb. De boarding pass heb ik uit kunnen printen voor zowel heen-als terugreis en heb ik dus hier al liggen. Ik kan dan gelijk door de beveiliging zonder nog een boarding pass te gaan halen. Da’s toch allemaal wel verrekte handig (als het allemaal werkt tenminste). Voor het hotel heb ik een voucher uitgeprint vanaf de My EasyJet site. Die My EasyJet site bevat al je vluchtgegevens, boarding pass, hotelvoucher etc. Dus die kun je altijd bekijken, wijzigen en uitprinten.
Stoelnummers zijn niet toegewezen in het vliegtuig, dus je kunt gaan zitten waar je wilt en boarding gebeurd per categorie. je kunt nl. betalen als je als eerste het vliegtuit in wil. Ik ben categorie 3 omdat ik me al via het internet heb ingechecked. Na mij komen de mensen die dus op Schiphol inchecken.

Zwaaien naar Willem
En Willem ik zal naar je zwaaien als ik je daar beneden in Belfast bezig zie met je verhaal over telefoneren via Skype.