Dat was de titel van een posting op MarketingFacts gisteren. Marco haalt daar een kritisch rapport over RSS aan in vergelijking met e-mailmarketing. Natuurlijk laat hij ook de voorstanders van RSS aan het woord (en hier nog een). Wat vooral interessant is, zijn de reacties die er daarna volgden, waaraan ik ook mee heb gedaan. Lees ze hieronder, evenals nog wat links naar andere onderzoeken.


Enkele reacties:
– (…)heb ik mijn RSS reader al weer verwijderd want ik wens niet gestoord te worden door het zoveelste berichtje dat up-popt
– RSS is een hype onder de RSS-aanhangers (mee eens), maar zal zeker een rol gaan spelen (op korte termijn) in de kanalenmix van de consument.
– Ik ben nu blij dat ik een hoop nieuwsbrieven heb kunnen stop zetten
– (…)dan komen de RSS-feeds niet tussen de normale emails te staan. Vergelijk het met de nieuwsberichten die je (vroeger) binnen haalde vanuit de nieuwsgroepen waarop je geabonneerd was.
– Ik denk dat dat (HoE: RSS headlines) veel mensen afschrikt of al snel leidt tot verzadiging, zeker wanneer je ook nog meerdere kanalen binnenhaalt.
– Bijna alle RSS-gebruikers (die ik ken) zeggen hun e-mailnieuwsbrieven op zodra er een feed is. Ik ben zelfs gestopt met het bezoeken van bepaalde RSS-loze websites, want dat kost me teveel tijd.
– De afgelopen maanden heb ik gemerkt dat mijn grens tussen de 150 en 200 RSS-feeds ligt, maar ik ken personen die er 600 bijhouden.
– Ik ben er niet van overtuigd en zie het ook niet gebeuren dat RSS binnen enkele maanden doorbreekt bij het grote publiek. Mede omdat het een aanvulling op e-mail en nieuwsvergaring is……
– Emailnieuwsbrieven vind ik meestal te lang en te veel informatie bevatten. Ee soort weblog in een keer over de buhne gooien dus.
– Verder zie ik RSS-marketing ook zeker niet als vervanging van e-mailmarketing maar eerder als extra keuzekanaal voor de gebruiker.
– RSS als een soort onvoorwaardelijke eerste contactmoment

Verder geeft iemand een overzicht van reacties op het onderzoek en is er al weer een tegenonderzoek van Slashdot.
En deze laatste reacties vat het een en ander mooi samen:
– ik ben er van overtuigd dat alles valt of staat met intergratie/bedieningsgemak en mogelijkheid tot onderlinge communicatie tussen gebruikers. Dat is namelijk de kracht achter sms en e-mail en de reden dat de massa het heeft opgepikt. Vooralsnog blijft het dus overhyped.