MarketingFacts schrijft over een rapport van JupiterResearch dat kritisch is over RSS. De conclusie van Marco op MarketingFacts is:
“Ik moet eerlijk zeggen dat ik de conclusies van JupiterResearch ook niet helemaal begrijp. Want laten we eerlijk zijn, welk nieuw medium heeft in zo’n korte tijd een gebruikersaandeel van 6% weten te realiseren? Bovendien, als binnenkort RSS is geintegreerd in browsers en emailprogramma’s, dan zal het gebruik veel sterker toenemen dan JupiterResearch ons wil laten geloven.”


Interessante gedachte om RSS in emailprogramma’s en browsers te gaan integreren! Ik denk dat RSS veel belangrijker gaat worden als het nu is, al is het alleen maar vanwege het feit dat het geen push-techniek is. Daardoor ervaar je als gebruiker de informatie die je binnenhaalt (in plaats van binnen krijgt) niet als spam. En dat is met nieuwsbrieven en emails vaak wel het geval. Wat ik me dan nog wel afvraag is hoe de integratie met de email dan werkt. Als gebruiker wil ik dan weer niet een inbox vol met informatie waar ik al dan niet om gevraagd heb. Nee, ik wil de informatie ophalen wanneer het mij uitkomt en wanneer ik daar zin in heb.