Het was gisteren inderdaad weer inspirerend bij Stef. Het is altijd weer bijzonder te merken hoeveel ‘wijshied’ er in jezelf zit waar je na enige oefening weer bij kunt komen. Door de positieve benadering van mensen en het stellen van de juiste kritische vragen is Stef in staat om die wijsheid weer naar boven te halen en je te leren luisteren naar je eigen stem.
Daardoor maak je stappen in je persoonlijke groei!
Binnenkort ga ik praten met Daan Fousert, schrijver van het boek Ander Leiderschap dat ik aan het lezen ben. Hij is veel bezig met Servant Leadership ofwel dienstbaar leiderschap. In mijn beleving is deze andere manier van leiderschap een ontwikkeling waar sterk behoefte aan is. Deze stroming is afkomstig van Robert Greenleaf, voormalig topman van AT&T die o.a. door zijn artikel: "De Leider als dienaar" veel los heeft gemaakt. Zijn voorbeeld en visie wordt wereldwijd uitgedragen, getuige de diverse Centers of Servant Leaderships.
Ik kijk nu al uit naar het gesprek met Daan Fousert, zodat ik na kan gaan hoe ik mezelf kan bekwamen in Servant Leadership.
De verandering in leiderschap heb ik op basis van het boek van Daan Fousert in een mindmap weergegeven die je hierbij aan treft.

Download Verandering in Leiderschap (pdf)