Ja vandaag was weer zo’n dag die in een flow-mode voorbij gaat. Of liever een memorable experience. Allereest vanochtend die screencast waar  ik veel voldoening uit het maken heb gehaald. Wat is het toch mooi dat je met huis-tuin-en-keuken-spul een dergelijk resultaat kunt krijgen. Ik reken mezelf niet onder de beginnende gebruiker, maar toch, ik ben ook geen geek.
En dan is het mooi als je zulke fijne reacties krijgt en feedback. Ik weet zelfs al van 1 persoon die ik op dit screencast-spoor heb gezet dat hij het commercieel zou kunnen gaan gebruiken. Ja dat idee heb ik zelf ook al een paar keer gehad. Waarom geen screencasts gaan maken in opdracht? Met betaling? Of in ruil voor een wederdienst? Ik geloof daar wel in. Eerst nog maar eens meer reacties horen en daarvan leren.
Daarnaast kreeg ik ineens een mailtje van Yvonne Nieuwenhuis van Giotto Cultuurproductie. Ik kom op haar werk nog terug in een aparte posting. Zij is bezig iets heel bijzonders op te zetten in Umbrië op het gebied van wat ik maar even noem leerexperience. Ik schreef er al eerder over (en ook toen was er sprake van zinvol toeval) en het gaat nu van start. Heel bijzonder om nu juist haar mailtje te krijgen en haar ’s middags bij toeval ook nog te ontmoeten toen ik vanmiddag bij Albert Boswijk was om te praten over de combinatie webloggen en european center for experience economy.
Dat was weer zo’n gesprek waar je naderhand dankbaar voor bent dat je hebt mogen voeren. Dat kwam zeker ook door de bijdrage van Leopold van Oosten van PITgroup. Hij is volop bezig met website ontwikkeling e.d. Afijn bekijk die site maar eens.
Hij bleek mijn weblog met veel belangstelling te lezen en was er van onder te indruk. Het bleek dat we elkaar veel te vertellen hadden over RSS, veranderende websites, communities, weblogs etc.
Het resultaat van dit gesprek is dat Albert overweegt om gastauteur op mijn weblog te worden om zo kennis te maken met de weblogwereld en alles wat daar mee samen hangt. Ik ga hem in ieder geval aanmaken als gastauteur. Ik wens hem bij voorbaat al veel succes. Hopelijk zien we hem hier terug.
En Albert: de ideeën die we samen besproken hebben met betrekking tot je executive course en experience toplecture spreken me erg aan. Ik ben zeker bereid daaraan mee te werken.
Leopold: wij gaan elkaar vaker tegen komen denk ik. Ik heb het gevoel dat we samen iets voor elkaar kunnen betekenen. Eerst maar eens uitbroeden wat dat is.
Morgen het bijzondere project van Yvonne eens gaan bekijken en mijn ideeën voor screencasts maar eens op papier zetten. Er borrelt zoveel tegelijk. Ik wil morgen in ieder geval ook weer een screencast klaar of voorbereid hebben.
Geef nog maar een paar van die dagen zo. Trouwens ik mag niet klagen. Ik heb het gevoel dat ik de laatste weken veel flow-ervaringen heb. Mooi dat ik die zelf allemaal richting kan en mag geven. Experience en transformatie door communicatieve zelfsturing heet. Ik geloof dat ik daar wel eens wat over schrijf hier 😉 Ik maak het in ieder geval ook mee.