Homo Zappiens - Wim Veen Video en slides Homo Zappiens
Een must-see! Deze video met slides (zoek Homozappiens II Madrid in de lijst) over de Homo Zappiens van Wim Veen van TU Delft. Hij gaat daarbij in op hoe de nieuwe generatie nu eigenlijk leert. En is het feit dat ze veel online zijn en veel games spelen nu wel zo slecht? Het antwoord weet je natuurlijk op voorhand al, maar het is mooi om dat onderbouwt te zien. En om gevoel te krijgen bij de nieuwe generatie. Ik herken er veel in. De presentatie is al van enige tijd geleden, maar aangezien Wim Veen pas zijn boek heeft gepresenteerd leek het me wel handig om het eens te bekijken.

Recensie van het boek Homo Zappiens
Trouwens op de elearning themasite van Surf staat een recensie (even naar onderen scrollen op die site) te lezen van het boek van Wim Veen en Ben Vrakking met dezelfde titel dat zojuist is uitgekomen (hier trouwens met korting te bestellen). De recencensie is van Willem-jan van Elk van VKA, die ook gelijk het boek Generatie Einstein bespreekt. Zo krijg je toch een mooi compleet beeld.

Website van/voor/over de Home Zappiens
Er is ook net een website ‘in de lucht’: HomoZappiens.nl. Daar gebeurt nog niet zoveel, maar het is een initiatief om in de gaten te houden.

Externe links: video

Binnenkort ga ik Wim Veen aan het werk zien bij het seminar van Proven Partners.
Update:
Ik heb 2 video’s toegevoegd van zijn presetatie op de TU Delft op 29 nov. 2006. Daarnaast staat ook de audio van deze presentatie online.
Update 2: de link die er eerst stond werkt niet meer. Vandaar even deze update. De link die nu te gebruiken is, is: http://collegerama.tudelft.nl/mediasite/Catalog/ . Klik daarna op Homozappiens II Madrid in de lijst.