Camtasia_studioJawel! Klik op het plaatje hiernaast (je moet wel wmv aan kunnen). Joepie de poepie!! Doet ie ’t?
Vandaag aan de slag gegaan met een trial van het pakket Camtasia Studio 3. Daarmee kun je zelf screencasts maken. Ik was al langer gefascineerd door deze manier van informatie overdracht. Vooral die van John Udell zijn bijzonder mooi en onderhoudend. En na een zondagje wandelen op Marken met Marja Verstelle, van het ICLON van de Universiteit van Leiden en hoofdredacteur van de e-learning themasite, wist ik het zeker. Dit wilde ik gaan uitproberen.
Dus aan de slag. Pakket gedownload (iets van 24 mb) en daarna gaat het vrij eenvoudig. Je neemt gewoon je scherm op en je kunt met een normaal microfoontje er bij praten. Het geheel laat zich dan vrij eenvoudig productieklaar maken. Daarna even de files naar TypePad en klaar. Het resultaat zie je hier. In wmv. Of door op het plaatje te klikken.
Natuurlijk nog flink wat oefenen en uittesten, want je kunt veel met het pakket. En ook welke stem je gebruikt, hoe een dergelijke screencast eruit ziet etc.
Maar ik wil wel eens kijken of ik met deze vorm van informatieverstrekking/training wat dingetjes kan gaan maken. Joepie! Weer onderwijzer. Denk maar eens aan uitleg over wat een weblog nu eigenlijk is, RSS, Furl, del.icio.us etc. Genoeg stof. Maar eerst maar eens lekker rommelen met het pakket. En kijken of dit werkt. Snel even posten en kijken of het bij mij werkt.
Laat even horen of en hoe het bij jou werkt. Ik ben razend benieuwd.

Update: beeld is bij scrollen wat wazig. Daarom wat uitgeprobeerd. Bekijk screencast 2.

Technoratie tags: